Centrul Olimpic de la Bârlad și-a început activitatea

Centrul Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în Șapte de la Bârlad a fost lansat, ieri, într-un cadru festiv. La
festivitate au participat, pe lângă primarul Constantin Constantinescu, reprezentanți ai Federației Române de Rugby (FRR), în frunte cu președintele Alin Petrache, precum și Paul Ciobănaș, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

“Faptul că la Bârlad s-a înființat acest centru este ca o încununare a tradiției rugbistice din orașul nostru. De foarte mulți ani, Bârladul este un centru rugbistic național, un loc unde au fost formați rugbiști de valoare, care au alimentat atât cluburile din țară, lotul național, dar și echipe de top de peste hotare. Înființarea acestui Centru Olimpic nu poate decât să ne onoreze”, a spus primarul Constantinescu.
Alin Petrache, șeful FRR, a spus: “Cu cât vom avea mai multe centre de acest gen în țară, cu atât vor crește șansele ca sportul românesc să atingă cote dintre cele mai înalte. Mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul pe care l-au acordat în crearea acestui centru”.
Bârladul este prima localitate din țară unde s-a înființat un astfel de centru. După cum aspus și Florin Matei, secretarul general al FRR, alegerea Bârladului nu a fost întâmplătoare: “Aici este o tradiție extraordinară în materie de rugby. În urmă cu ani buni, aici se jucau meciurile de rugby cu stadionul plin. Apoi, Bârladul, după București, este al doilea oraș din țară cu cele mai multe terenuri de rugby. În același timp, are o structură completă, începând de la echipe de copii și până la seniori. Nu mai vorbim despre multitudinea de jucători care au ajuns în loturile naționale ale României”.
Centrul Olimpic de la Bârlad va avea la dispoziție terenurile de rugby din oraș, iar sportivii vor fi cazați la motelul fostului Stadion “FEPA”, actualul Stadion municipal. La acest centru au fost selectați în prealabil 20 de sportivi juniori din județe precum Suceava, Botoșani, dar și din Bârlad și comunele limitrofe. Principalul scop al centrului olimpic de la Bârlad va fi acela de a pregăti sportivii în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. Antrenorul principal va fi Ioan
Harnagea, iar activiattea centrului va fi supervizată de antrenorul federal Remus Mitrea.


conferinta_rugby.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu