Școli închise de ger

Gerul cumplit din ultimele zile i-a impiedicat pe elevii vasluieni să ajungă la cursuri. Mai multe școli din județ și-au suspendat activitatea. La trei unități de învățământ centralele termice s-au defectat și nu pot fi folosite. Un caz mai special este în comuna Ivănești, unde conducerea școlii a decis suspendarea cursurilor în această săptămână pentru a nu-i mai obliga pe copii să meargă kilometri pe jos, prin ger. De altfel, șefii Inspectoratului Școlar Județean le-au recomandat directorilor care au elevi navetiști să suspende cursurile pe perioada cât persistă atenționarea meteo cu temperaturi scăzute.
Sute de elevi din județ nu au reușit să ajungă la cursuri ieri, frigul împiedicându-i să mai plece de acasă. Unii directori de școli au suspendat cursurile din cauză că localurile nu au putut fi încălzite suficient.
În raportarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, ieri, trei unități de învățământ erau închise din cauza gerului cumplit. La Delești, conducerea școlii a solicitat inspectoratului suspendarea pe două zile a cursurilor, cei aproximativ 300 de elevi urmând să revină la ore abia de miercuri. La Școala Bunești, cei 176 de elevi au fost trimiși acasă, centrala termică fiind defectă. Probleme cu centrala termică au fost și la Școala Todirești, cei aproximativ 250 de elevi urmând a reveni la cursuri după ce va fi remediată defecțiunea. La Sălceni, comuna Pochidia, cursurile se țin în două schimburi, după ce una dintre pompele centralei a lăsat fără căldură un corp al școlii.
“Directorii au promis că defecțiunile vor fi remediate în scurt timp, iar orele pierdute vor fi recuperate”, a spus Vasile Ursanu, inspector general adjunct la ISJ Vaslui.
Liceul din Murgeni a anunțat că mai are combustibil doar pentru două zile, făcându-se deja comandă la Ploiești pentru cumpărarea unei noi cantități.
Mini-vacanță la Ivănești
În comuna Ivănești, conducerea școlii a decis să suspende cursurile pe durata întregii săptămâni, urmând ca elevii să revină în bănci abia de luni, 6 februarie. Deși nu sunt probleme cu asigurarea căldurii în școală, mulți copii nu au reușit să ajungă la ore din cauză că părinții au refuzat să-i lase să meargă pe jos pe o asemenea vreme.
“Avem mulți copii care trebuie să meargă kilometri buni pe jos pentru a veni la școală. Gerul cumplit i-a împiedicat să mai ajungă la ore. Directorul școlii m-a informat că va suspenda activitatea școlii în această săptămână”, a spus primarul Vasile Novac.
Nici la Puiești, elevii navetiști nu au ajuns la ore, conducerea școlii anunțându-i să rămână acasă în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute. De altfel, recomandarea șefilor ISJ este ca acolo unde există elevi navetiști aceștia să fie lăsați acasă, orele urmând a fi recuperate.
“Pot fi suspendate cursurile pe perioada în care s-a instituit avertizarea de ger, urmând ca orele pierdute să fie recuperate”, a spus Mihaela Cososchi, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu