Barlad Online


CAMPANIE ELECTORALÃ Se anuntã o campanie electoralã extrem de încinsã pentru presedintia Consiliului Judetean, acolo unde se contureazã douã tabere care îsi vor împãrti voturile electoratului vasluian. Deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a anuntat ieri “armada” de care dispune în lupta cu Dumitru Buzatu, vicepresedintele CJ Vaslui si presedinte al PSD, cel care vrea si el sã câstige functia de presedinte al Consiliului Judetean. “Avem 40 de primari în functie cu adeziuni la PDL si care au confirmat cã vor candida pentru PDL la alegerile locale din vara acestui an. Urmeazã un nou vehicul electoral, Miscarea Popularã, care va atrage din ce în ce mai multi primari de partea noastrã”, a spus deputatul Marian. Acesta a spus cã nu se teme de posibila candidaturã a lui Corneliu Bichinet la presedintia CJ, în timp ce Dumitru Buzatu poate fi învins. “Nu am pierdut decât în fata lui Vasile Mihalachi, nu am pierdut, dimpotrivã am câstigat în fata lui Bichinet, iar cu dl. Buzatu nu am pierdut niciodatã”, afirmã Marian.
Deputatul Marian anuntã cã va fi sprijinit de un grup de 40 de primari în tentativa sa de a câstiga presedintia Consiliului Judetean. Acesta a anuntat, ieri, si câteva comune si orase în care primarii vor actiona la alegerile locale sub sigla PDL: municipiul Husi, comunele Drânceni, Munteni de Sus, Bogdãnesti, Suletea, Banca, Grivita, Vulturesti, Mãlusteni. “Ne aflãm pe ultima sutã de metri în privinta desemnãrii candidatilor la alegerile locale pentru functiile de primar. Avem peste 40 de primari în functie cu adeziuni semnate cãtre PDL si cu confirmare de candidaturã sub sigla PDL la alegerile locale. Va fi si un nou vehicul electoral, Miscarea Popularã, care va atrage si mai multi primari de partea noastrã”, a spus deputatul Dan Marian. Liderul judetean democrat-liberal sustine cã printre primarii de la alte partide care vor candida alãturi de PDL se numãrã si primari de la PSD, însã acesti edili nu vor sã le fie fãcutã publicã optiunea electoralã. “Unii dintre acesti primari au declarat de mai multe ori, chiar si public, fãrã teamã de repercursiunile echipei Buzatu-Solomon, cã vor candida pentru PDL. Din pãcate, aceste repercursiuni exercitate de echipa Buzatu-Solomon se manifestã prin intermediul Consiliului Judetean si a Consiliilor Locale. Reafirm, cu acest prilej, faptul cã voi candida pentru presedintia Consiliului Judetean din partea PDL”, a mai spus deputatul Marian.
“Primarul Constantinescu a acceptat cusca pregãtitã de Buzatu”
Cum era de asteptat, deputatul Marian a tinut sã-si spunã punctul de vedere asupra deciziei luate de primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, cel care a anuntat cã va candida pentru PSD pentru un nou mandat de primar al Bârladului. “Mã încearcã o mare dezamãgire în cazul dlui primar Constantinescu, pentru faptul cã, trecând peste relatia de prietenie dintre noi si buna relatie de colaborare în activitatea pe care o desfãsurãm, am tot sperat cã va scãpa de cusca pe care Solomon si Buzatu i-au pregãtit-o. La un moment dat, independenta domniei-sale din punct de vedere politic ar fi fost un atu important si pentru cariera domniei-sale, însã decizia a fost luatã. Pe mine mã încearcã un sentiment de dezamãgire pentru cã a acceptat sã fie închis în cuscã de Buzatu si Solomon, în loc sã fie independent”, a explicat deputatul Marian. Decizia luatã la presiunile conducerii PSD de la Vaslui îi vor afecta cariera politicã si performantele ca primar ale lui Constantinescu, mai spune presedintele PDL Vaslui. “Îl asigur pe dl. primar Constantin Constantinescu de sustinerea mea în continuare în toate proiectele de dezvoltare si modernizare ale municipiului Bârlad”, a mai spus Dan Marian.
“Cu dl. Buzatu nu am pierdut niciodatã”
“Personal, cred cã va fi o luptã electoralã interesantã, bazatã pe idei constructive. Sper, ca oameni politici cu experientã, cã vom asista la o bãtãlie electoralã cu suficient de mult bun simt si cu convingerea cã electoratul va veni la urne. Cred cã sunt sanse egale pentru toti candidatii la functia de presedinte al Consiliului Judetean”, a spus deputatul Marian. În privinta posibililor contracandidati, lucrurile sunt clare din perspectiva liderului judetean al PDL. “Dl. Corneliu Bichinet, ca si dl. Dumitru Buzatu, sunt politicieni cu care m-am bãtut si în cealaltã campanie electoralã, în 2008. Nu am pierdut pânã acum decât în fata lui Vasile Mihalachi, nu am pierdut cu dl. Bichinet, care, din câte tin eu minte, a iesit pe locul patru la alegerile de acum patru ani, în timp ce eu am iesit pe locul doi. Cu dl. Dumitru Buzatu nu am pierdut niciodatã”, a mai adãugat liderul PDL Vaslui.
Mihalache, în luptã pentru Senat!
Dan Marian a anuntat, ieri, si câteva nominalizãri pentru Parlament, cu sapte luni înainte de declansarea campaniei electorale pentru Senat si Camera Deputatilor. Fostul candidat la primãria Vaslui, Corneliu Mihalachi, presedintele Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate, se va bate pentru un post de senator în Colegiul Senat Husi-Murgeni, în timp ce deputatul Viorel Cãrare va încerca sã convingã electoratul din Colegiul Zorleni sã-i acorde încredere într-un alt mandat ca deputat. Pe colegiul Vaslui rural, va intra în luptã actualul director adjunct al DSVSA Vaslui, doctorul Mihai Ponea, în timp ce senatorul de Bârlad, Vasile Pintilie, va cãuta sã reconfirme în Colegiu Senat Bârlad. În principiu, a spus liderul judetean PDL, actualii parlamentari democrat liberali vor trebui sã se batã pe colegiile în care activeazã în prezent. Nu se stie, a spus deputatul Marian, ce decizie a luat deputatul de Negresti, Dragos Iftime, care nu a anuntat conducerea partidului despre implicarea acestuia sau nu în campania electoralã. “Eu, ca presedinte al PDL, nu voi sustine niciun candidat care are probleme cu legea, fie cã a fost trimis în judecatã sau are o condamnare judecãtoreascã”, a mai spus liderul PDL Vaslui.
La Ivesti, comunitatea îl sprijinã pe Dan Marian la presedintia CJ Vaslui!
Asearã, deputatul Dan Marian a avut o întâlnire cu cetãtenii comunei Ivesti, în frunte cu primarul localitãtii, Nistor Dumitrache. La sedintã, liberalii din comunã au anuntat, alãturi de primar, cã îl vor sustine pe deputatul Marian în lupta pentru câstigarea presedintiei Consiliului Judetean, indiferent de constructia politicã gânditã de politicienii de la Vaslui. “Domnul deputat Marian ne-a sprijinit în realizarea tuturor proiectelor noastre si eu, personal, am avut grijã în permanentã sã le spun cetãtenilor cã nu este numai meritul meu, ci si al deputatului Marian. De aceea, nu avem cum sã nu-l sustinem pe dl. deputat în câstigarea presedintiei Consiliului Judetean”, a spus primarul cãtre liberalii din Ivesti prezenti la sedintã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu