Barlad Online




Rezultatele sondajului de opinie – comandat de Vremea Nouã
SONDAJE VASLUI  Conform sondajului comandat de cotidianul Vremea Nouã, la aceastã datã, trei sunt candidatii cu sanse reale, dar si egale, pentru câstigarea fotoliului de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui: Corneliu Bichinet, Dumitru Buzatu si Dan Marian. De remarcat, de asemenea, ascensiunea fulminantã în judet a partidului lui Dan Diaconescu (PPDD), acesta aflându-se pe locul III, în topul preferintelor, dupã USL si PDL, lãsând cu mult în urmã PRM. O altã noutate a acestui sondaj o reprezintã faptul cã USL se aflã la Vaslui sub media pe tarã, în timp ce liderul sãu de abia adunã jumãtate din voturile partidului. În Iasi, de exemplu, conform ultimului sondaj de opinie, USL avea 60%, în timp ce la Vaslui are 45%. Sondajul se bazeazã pe un esantion de 1200 de persoane, are o marjã de eroare de 2,98% si a fost realizat de Fast Training Consulting în perioada 18-20 februarie 2012.
BICHINET… La prima vedere, cele mai mari sanse pentru câstigarea presedintiei CJ Vaslui le are Corneliu Bichinet. Acesta stã cel mai bine la capitolul notorietate si cel mai bine la capitolul intentii de vot, în schimb are o mare problemã: nu are niciun partid în spate. Astfel, PRM (partidul la care încã se mai aflã) este clasat abia pe locul IV, cu doar 9,4 %.
BUZATU… Conform rezultatelor acestui sondaj, Dumitru Buzatu are parte de o situatie cel putin ciudatã, pentru un lider cu vechime. Dacã USL are 45,5%, candidatul Dumitru Buzatu nu are decât 26%. Un alt paradox al politicianului Buzatu este faptul cã 48,2% din populatia cu drept de vot din judetul Vaslui nu a auzit de acest nume. Astfel, la capitolul notorietate, Buzatu stã cel mai prost din cei trei candidati cu sansã.
MARIAN… Dan Marian se aflã la doar câteva zecimi în spatele lui Dumitru Buzatu dar, spre deosebire de acesta, stã mai bine decât partidul pe care îl reprezintã. Astfel, dacã PDL are în judet 22,3%, Dan Marian ar beneficia de un procent de 25,7%.
ISTRATE… Marea surprizã a acestui sondaj o reprezintã PPDD. Viorel Istrate, presedintele organizatiei vasluiene, detine un procent de 16,58 %! Si asta, în conditiile în care la capitolul notorietate este un anonim în politica vasluianã. Practic, 81,5% nu-l cunosc sau nu au auzit niciodatã de acesta. Evident, explicatia acestei situatia vine din încrederea acordatã simpatizantilor PPDD.
30%, nehotãrâti!
“Trebuie precizat cã, la capitolul intentii de vot, au rãspuns doar 70% din respondenti, restul fiind persoane care nu au exprimat o optiune de vot. Asta înseamnã cã fie sunt nehotãrâte în privinta votului, fie nu intentioneazã sã meargã la urne. La aceastã datã, din punct de vedere electoral, judetul Vaslui are douã particularitãti, observate de noi. Pe de o parte, am remarcat un procent deosebit de mare înregistrat în favoarea PPDD, de aici întelegând cã mesajele radicale ale liderului acestuia, Dan Diaconescu, au avut prizã la vasluieni. Pe de altã parte, desi judetul Vaslui este cunoscut ca fiind un fief al PSD datoritã rezultatelor la ultimele alegeri, la aceastã datã USL înregistreazã un procent sub media pe tarã”, a declarat Tudor Jijie, reprezentantul firmei care a efectuat sondajul.

Cine a realizat sondajul
Sondajul comandat de Vremea Nouã a fost realizat de firma Fast Training Consulting, înfiintatã si coordonatã de Tudor Jijie. Acesta este lector la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi, Facultate de Economie si Administrarea Afacerilor, titularul catedrei în domeniul cercetãrii de marketing. De asemenea, Tudor Jijie este si profesor asociat la Progamul MBA Româno-Canadian. “Firma noastrã este înfiintatã în 2004 si avem 25 de angajati. Ca si activitate, avem aproximativ 100 de sondaje, printre cei mai importanti clienti aflându-se BRD Group Societe Generale, Iulius Mall sau Biroul National PNL”, a declarat Tudor Jijie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu