Inundație la Casa de Cultură Bârlad

Barlad Online

casa_cultura_barlad_iarna.jpg
Gerul și ninsorile abundente au provocat daune importante Casei de Cultură a Sindicatelor “George Tutoveanu” Bârlad. Cea mai afectată este sala de spectacole.
Sala de spectacole a Casei de Cultură “George Tutoveanu” Bârlad a fost inundată, zilele trecute, din pricina unei avarii la instalația de apă, ale cărei țevi au înghețat. De parcă nu era suficientă această pagubă, cantitatea mare de zăpadă acumulată pe acoperiș a început să se topească și să se infiltreze în pereți.
“Am chemat o echipă, care a reparat țevile sparte. A fost scos și lambriul în zona afectată. Va fi montat la loc după ce se vor usca pereții. Am limitat, atât cât s-a putut, extinderea pagubelor, dar ne așteptăm să apară probleme majore și de la acoperiș. Deja sunt urme de infiltrațiii”, a declarat Virgil Giușcă, directorul instituției.
El ne-a mai spus că nu au mai fost făcute lucrări ample de reparații din 1977, după cutremur.
“În fiecare an facem mici reparații, cât ne permitem prin forțe proprii. Partea de acoperiș, atât cea cu smoală, cât și partea acoperită cu tablă, a mai beneficiat de reperații. Din păcate, eforturile noastre au fost uneori în zadar, pentru că au fost persoane care au produs stricăciuni cu intenție. S-au folosit de scara de incendiu pentru a urca pe acoperiș. Au furat ce s-a putut sau au distrus părți din acoperiș“, a mai spus Virgil Giușcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu