De la crâșmă, la spital

Barlad Online

Medicii bârlădeni s-au confruntat, la sfârșitul săptămânii trecute, cu un număr mare de pacienți agresați, precum și cu o sumedenie de indivizi cu beție acută.
Pentru al doilea week-end consecutiv, la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad s-au prezentat o sumedenie de cazuri de beție acută și agresiuni petrecute pe fondul consumului de alcool. Cea mai mare parte dintre pacienții cu agresiuni au fost rezolvați de medicii urgentiști fără să fie nevoie de internare. Doi bărbați au fost bătuți însă atât de crunt, încât a fost nevoie să fie transportați la Iași pentru investigații suplimentare și intervenții chirurgicale.
“Adresabilitatea în week-end a fost crescută: peste 390 de persoane, iar numărul persoanelor agresate și al bețiilor acute a fost pe măsură. Am avut șapte-opt cazuri de agresiune pe fondul consumului de alcool, dintre care două foarte grave”, ne-a spus Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Primul agresat a fost adus cu ambulanța sâmbătă seară, în jurul orei 20. A fost vorba despre un bărbat de 36 de ani, care a fost diagnosticat cu “traumatism cranio-cerebral, fractură de craniu, comă gradul II-III” și a fost transferat în aceeași noapte la Neurochirurgie Iași.
O oră mai târziu, a fost adus un tânăr de 28 de ani care prezenta un traumatism cranio-facial și o fractură de mandibulă. După investigațiile medicale și acordarea primelor îngrijiri, a fost transferat la Spitalul “Sf. Spiridon” Iași, secția Bucomaxilofaciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu