Premierul bulgar, ironic la adresa tarii noastre: Bulgaria ar putea cumpara gaze de sist ieftine din Romania

Barlad Online

Bulgaria ar putea cumpara "gaze de sist ieftine din Romania", in cazul in care va construi o centrala termoelectrica in locul proiectului centralei nucleare de la Belene, la care a renuntat recent, a declarat vineri premierul bulgar Boiko Borisov, potrivit Novinite.com. Bulgaria a abandonat de curand planul de constructie a centralei nucleare de la Belene, de pe Dunare, centrala de 2000 de megawatti, care ar fi urmat sa fie construita de firma de stat ruseasca Atomstroyexport.

Boiko Borisov a facut aceasta declaratie vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu ministrul bulgar al Economiei, Delyan Dobrev, la intoarcerea de la Moscova, unde avusesera loc discutii pe tema participarii Rusiei la proiectul centralei nucleare de la Belene, la care Guvernul bulgar a renuntat recent.

"Daca romanii vand gaze de sist ieftine de la Chevron,si va exista o conducta, de ce sa nu cumparam de la ei, daca le-am interzis aici si suntem asa de bogati incat sa cumparam de la Romania?", a declarat vineri seara Boiko Borisov, intrebat daca eventuala centrala termoelectrica de la Belene ar putea fi alimentata cu gaze de sist din Bulgaria.

Guvernul bulgar a renuntat la exploatarea gazelor de sist la protestele societatii civile, care a reclamat faptul ca exploatarea acestora ar fi mult prea daunatoare pentru mediul inconjurator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu