Proclamaţii anti gaze de şist la Bârlad

Barlad Online

Fostul ofiţer de armată Neculai Rotaru din Bârlad a redactat o proclamaţie prin care se opune exploatării gazelor de şist.
Documentul lui Rotaru vine la câteva zile după protestul de săptămâna trecută din centrul Bârladului, unde au participat 5.000 de oameni.

Atunci, edilii au citit o proclamaţie semnată de 20.000 de bârlădeni, care au spus „NU" gazelor de şist. Ambele documente urmează să ajungă pe masa Guvernului. Rotaru respinge propunerea organizării unui referendum pe tema gazelor de şist în ziua alegerilor locale, făcută de un deputat.

„Spunem un NU hotărât exploatării"

„O primă condiţie ca referendumul să fie corect este ca cei chemaţi la vot să fie pe deplin informaţi şi edificaţi asupra problemei în care sunt consultaţi, iar o altă condiţie este ca întrebarea pusă să vizeze precis scopul pentru care se organizează referendumul"
, a declarat generalul Rotaru. Acesta consideră că nu este suficient timp pentru informarea corectă a populaţiei cu privire a efectele exploatării. „Printre efecte se numără contaminarea pânzei freatice şi a surselor de apă potabilă, apariţia bolilor specifice sistemului nervos, a bolilor de piele sau cancer; risc seismic asociat cu antrenarea unor substanţe radioactive", se arată în proclamaţia scrisă de Neculai Rotaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu