Șoferi, aveți grijă unde parcați! Acțiunea “caracatița”

Barlad Online

De ieri, mai multe autoturisme parcate pe str. Republicii, chiar sub indicatorul “staționarea interzisă”, au fost blocate cu dispozitive speciale. Primăria Bârlad s-a hotărât să scoată “caracatițele” de la păstrare pentru a fluidiza traficul pe artera principală a orașului.
Autoritățile locale bârlădene și-au propus să fluidizeze traficul rutier cu orice preț. De câteva zile, au fost schimbate indicatoarele pe artera principală a orașului și nu mai e permisă parcarea autoturismelor pe mai multe tronsoane din Bulevardul Republicii. Timp de două zile, agenții de circulație de la Serviciul Rutier al Poliției Locale au avut misiunea de a-i ține la distanță pe șoferii care doreau să parcheze în zonă și, de ieri, au trecut la măsuri în forță. Încă de la prima oră au fost amendați mai mulți conducători auto care au parcat în fața agenției de bilete a Teatrului “V. I. Popa” și au fost montate dispozitive de blocare a roților.
Vasile Rădoi, șeful Poliției Locale, ne-a declarat: “E sufocat Bulevardul Republicii și trebuia să se facă curățenie în oraș. A dispărut semnul care permitea staționarea în intervalul orar 8-20 și, până la urmă, șoferii o să dezobișnuiască să parcheze în locuri interzise”.
Șoferii prinși în fapt au primit trei puncte penalizare și au fost amendați cu 70 lei (pentru plata în primele 48 de ore). În plus, deblocarea roților costă 50 lei, iar cei care nu achită taxa în 24 de ore trebuie să plătească penalități (10 lei/zi).
Vasile Ciochină, șeful serviciului Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din cadrul Primăriei Bârlad, ne-a declarat: “Nu am folosit dipozitivele de blocare a roților până acum din lipsă de personal. Nici acum nu avem oameni, dar avem în vedere doar acest sector de drum. Sunt probleme cu parcările neregulamentare și în alte zone, dar nu avem cum să extindem acțiunea în tot orașul, ci doar pe sectoare”.
Șoferii care au surpriza să găsească “caracatițe” pe roți trebuie să sune la numărul inscripționat pe dispozitivele respective. Agentul încasator va răspunde solicitării și se va deplasa la fața locului pentru deblocare și perceperea taxei.
“E foarte bine că se face curățenie în zonă, pentru că nu e normal ca strada principală a orașului să fie transformată în târg auto. Aici sunt parcate, în mare parte, mașini scoase la vânzare și din cauza lor se circulă greu. Dar ar trebui să fie amenjate parcări pentru că sunt multe instituții publice în zonă și oamenii nu au unde să parcheze”, a spus un bărlădean.
Trebuie spus că Primăria Bârlad a achiziționat “caracatițele” în urmă cu câțiva ani și a fost alocată în acest o sumă substanțială. Investiția nu a fost fructificată din pricina “lipsei de personal”. Surse din cadrul primăriei susțin că au fost interese mari și comisioane pe măsură la ora când au fost cumpărate dispozitivele de blocare a roților. În plus, mulți “băieți deștepți” din oraș și-au folosit influența atunci când le-au fost blocate roțile și pentru a nu mai fi discuții și scandal, “caracatițele” au fost puse în conservare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu