Basescu si delegatia FMI au discutat despre cresterea salariilor

Barlad Online

Presedintele Traian Basescu si delegatia FMI au discutat despre situatia macroeconomica a Romaniei si stadiul implementarii de reforme structurale, dar si despre perspectiva cresterii salariilor in sectorul public.
Presedintele Romaniei i-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii misiunii comune a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. Cu prilejul intalnirii au fost discutate principalele obiective ale acestei misiuni, luandu-se in considerare perspectiva situatiei macroeconomice a Romaniei si stadiul implementarii de reforme structurale menite sa contribuie la cresterea economica si sporirea competitivitatii, se arata intr-un comunicat de presa.

In cadrul discutiilor, a fost subliniata importanta respectarii de catre Romania a obiectivelor si masurilor stabilite in cadrul Acordului de Asistenta Financiara Internationala Multilaterala.

Printre altele, misiunea va evalua: incadrarea in tintele de deficit, progresul reformelor intreprinderilor de stat, calendarul pentru eliminarea preturilor reglementate la gaze naturale, situatia contractelor bilaterale din energie, absorbtia fondurilor europene. De asemenea, s-a discutat perspectiva cresterii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu