BEC nu iartă PSD Barlad

Barlad Online

PSD Bârlad a fost obligat de Biroul Electoral de Circumscripție să-și retragă însemnele electorale de pe niște panouri publicitare.
Organizația PSD Bârlad a fost obligată de Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) să îndepărteze simbolurile electorale de pe panourile publicitare din municipiu, după ce PDL a reclamat că USL a postat afișe electorale înainte de declanșarea oficială a campaniei.
BEC Bârlad a admis plângerea formulată săptămâna trecută de către PD împotriva celor de la USL, care au fost acuzați că au postat pe 18 panouri publicitare luminoase din Bârlad afișe considerate electorale. PSD Bârlad, care și-a asumat campania publicitară, este obligat să scoată însemnele USL de pe acele afișe pe care apărea scris, sub sigla USL, “Pe 10 iunie votează! Votul tău contează!”
“Plângerea formulată de PDL la Biroul Electoral Județean Vaslui a fost direcționată spre soluționare către BEC Bârlad. În urma analizei sesizării, plângerea a fost admisă și s-a luat hotărârea de a fi înlăturate simbolurile electorale din conținutul afișelor”, a declarat președintele BEC Bârlad, Mircea Brojban.
Reprezentanții Organizației municipale Bârlad a PSD au anunțat că nu vor pune în aplicare hotărârea BEC și că o vor ataca, conform legii, la Biroul Electoral Județean Vaslui.
“Vom depune o contestație la hotărârea BEC Bârlad și nu vom modifica nimic la acele afișe până când nu vor fi parcurse toate căile legale de atac. De fapt, în acele afișe noi nu facem referire la alegerile locale din 10 iunie, ci pur și simplu îndemnăm să iasă lumea la vot pentru referendumul pe care l-au anunțat cei de la PDL referitor la exploatarea gazelor de șist”, ne-a spus președintele PSD Bârlad, deputatul Adrian Solomon.
Reprezentanții PDL Bârlad au anunțat că vor face plângere pe același subiect la Poliție și Jandarmerie, în vederea luării unor măsuri de îndepărtare a afișelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu