PSD DÃUNEAZÃ GRAV SÃNÃTÃTII

Barlad Online

Medicul Octavian Marcu dezvãluie, încã o datã, adevãrata boalã a Bârladului: cangrena pesedistã. Din cauza unor politruci care nu-si urmãresc decât propriile interese, bârlãdenii au fost crunt defavorizati si li s-a interzis accesul la servicii decente în domeniul mediacal. Ultimul exemplu, prezentat de medicul Octavian Marcu, este mai mult decât elocvent. Datoritã prostiei si incompetentei prezentatã la cel mai înalt nivel la Primãria Bârlad si Spitalul din Bârlad, un ajutor de 190 000 de Euro, din partea unei fundatii olandeze, ajutor care ajunsese la Bârlad a fost redirectionat cãtre spitalul din Adjud. De ce? Probabil, primarul Constantinescu si deputatul Solomon au considerat cã n-are niciun sens sã primeascã bârlãdenii un ajutor atât timp cât ei nu primesc niciun comision!
Medicul Octavian Marcu a prezentat ieri o situatie paradoxalã. Spitalul bârlãdean ar fi trebuit sã primeascã dotãri de aproape 200 de mii de Euro. Factorii de decizie n-au considerat, însã, cã bârlãdenii au nevoie de aceste dotãri. Ce înseamnã factorii de decizie: primarul Constantin Constantinescu (PSD), viceprimarul Traian Petcu (PSD), directorul spitalului Viorel Petcu, tatãl viceprimarului (PSD), deputatul Adrian Solomon, cumãtrul viceprimarului (PSD). Din câte se poate vedea este o întreagã familie fericitã… toti au functii, sunt sãnãtosi, asa cã de ce i-ar interesa si de sãnãtatea bârlãdenilor. „Am aflat cu surprindere cã sãnãtatea bârlãdeanã este acum tinta campaniei electorale a unui anumit partid, anume PSD. În acest sens vã pot informa care este adevãratul interes al acestui partid pentru sãnãtatea bârlãdeanã. Concret, în 2008, prin HCLM 33 s-a aprobat închirierea unui spatiu la spitalul Bârlad unei societãti din Iasi, pentru a se instala un RMN si un CT. Oamenii au adus aparatura, au stat timp de nouã luni cu ea afarã, în ploaie iar dupã aceste nouã luni, CLM Bârlad s-a sucit si a fost abrogatã HCLM 33! Firma a fãcut anumite investitii, dar nu a primit autorizatie de constructie si astfel CT-ul a plecat la Roman. Vã amintiti? Este cel mai bun exemplu de cât interes are PSD de sãnãtatea bârlãdenilor! Mai mult, surse de ultimã orã ne-au adus la cunostintã cã la spitalul bârlãdean tocmai a fost refuzat un ajutor important de 190 000 de Euro, din partea unei fundatii olandeze, ajutor care ajunsese la Bârlad dar a fost redirectionat cãtre spitalul din Adjud, care l-a primit cu bratele deschise. Mesajul meu cãtre electoratul bârlãdean, cu care vin în ajutor, ca sã fie pus pe acele panouri publicitare ilegal amplasate în localitate, este ca cel de pe pachetele de tigãri: <<PSD-ul dãuneazã grav sãnãtãtii>>. În opinia mea, PSD-ul este un viciu de care trebuie sã ne lãsãm cu totii”, a spus Octavian Marcu. Ajutorul de la olandezi se concretiza în aparaturã medicalã pentru blocul operator, mese de operatie si alte materiale sanitare. „Pentru ei a fost bun acest ajutor, pentru noi, nu. Cam asa se intereseazã de sãnãtatea noastrã, cei din PSD”, a spus Octavian Marcu.
Rãspuns la apelul fãcut de Octavian Marcu
În urma anuntului fãcut de medicul Octavian Marcu prin care acesta solicita sã i se alãture si alti tineri intelectuali, au început, deja, sã aparã persoane instruite decise sã scape Bârladul de ciuma pesedistã. „În urma acestui anunt fãcut de mine acum câteva sãptãmâni, au venit douã persoane de o înaltã facturã intelectualã si anume un absolvent de studii superioare, cu masterate în psihologie si comunicare, o persoanã care a stat în Anglia si, de asemenea, a mai venit o doamnã, absolventã a douã facultãti, care au semnat adeziuni si pe care îi vom integra, în functie de calitãtile lor, în structurile noastre si în listele de consilieri. Cel târziu pânã miercuri vom da publicitãtii lista de consilieri”, a spus Octavian Marcu.
“Ar trebui sã primeascã o amendã de 2,4 miliarde de lei pentru încãlcarea legii!”
Senatorul Vasile Pintilie a fãcut plângere împotriva PSD la Autoritatea Permanentã Electoralã, la Biroul Judetean Electoral, la Politia Bârlad si la Jandarmeria Bârlad, pentru afisajul ilegal. „În legãturã cu panourile publicitare amplasate ilegal de USL, respectiv PSD si PNL în Bârlad, vreau sã vã anunt cã acesta a devenit deja subiect national. S-a început campania, unii mai voalat, iar altii cu mesaje explicite <<Votati si nu ne uitati!>>. Ca de fiecare datã, în anii anteriori, administratia PSD-istã din Bârlad a început campania mai devreme, asa, de una singurã! Noi, ca partid care participã la alegeri, am fãcut o plângere cãtre Autoritatea electoralã permanentã, BEJ, Politie si Jandarmerie, asa cum prevede legea electoralã. Demersul nostru este justificat, legea prevãzând si sanctiuni pentru aceste abateri. Pe scurt, sã vã arãtãm ce au fãcut domnii de la PSD în Bârlad: existã 26 de panouri luminoase pe trotuarele Bârladului si patru statii de autobuz, unde sunt amplasate asemenea panouri, iar din cele 26 existente, 20 sunt pline pe ambele pãrti cu mesaj electoral explicit, precum si douã statii cu patru fete. În mod normal, dacã s-ar respecta legea electoralã în România, acesti domni ar trebui sã primeascã o amendã de 2,4 miliarde de lei pentru încãlcarea legii! Nu ne vom lãsa pânã când autoritãtile nu vor respecta legea si nu vom primi rãspuns la plângerea noastrã”, a spus senatorul Vasile Pintilie, presedintele PDL Bârlad. El a mai precizat si cã, din cauza lui Victor Ponta si Crin Antonescu, cei doi lideri nationali ai PSD si PNL, adicã USL, Fondul Monetar International a anulat Programul National de Dezvoltare (vestitul PNDI), astfel cã investitiile prevãzute în acest program pentru Bârlad (canalizãrile Munteni – Podeni si cele trei crese) au picat. „PNDI a fost oprit în urma negocierilor purtate de FMI cu Opozitia din România, adicã Victor Ponta si Crin Antonescu. Programul era multianual, prin forma nouã economicã numitã credit-furnizor. Dar, dupã discutia cu Ponta si Antonescu, FMI si-a dat seama cã nu existã un consens politic în dezvoltarea acestui program, nu l-au mai finantat si l-au oprit”, a spus senatorul Vasile Pintilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu