Decesul unei asistente, reclamat la poliție

Barlad Online

Familia unei bârlădence de 59 de ani, care a lucrat până în ultima zi de viață ca asistent medical la Spitalul “Beldiman”, a solicitat polițiștilor să deschidă o anchetă pentru a lămuri cauzele morții subite. Colegii de muncă sunt de părere că ea ar fi murit din cauza unei cure de slăbire, care i-ar fi destabilizat sănătatea.
Violeta Caltea (59 de ani) a muncit ca asistent medical la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad până în ultima zi de viață. Pe 18 aprilie a decedat subit, ca pacientă a spitalului pe care l-a slujit o viață, fără să fi avut vreo boală incurabilă sau alte problemede sănătate cunoscute.
În ziua anterioară decesului, s-a prezentat la spital, la schimbul II. Pentru că îi era cam rău, o colegă a dus-o la
Urgențe pentru un consult. A fost internată imediat și peste noapte a fost transferată al ATI-Reanimare pentru că starea de sănătate s-a agravat. A murit după aproximativ 14 ore din momentul când a intrat în atenția medicilor bârlădeni. Conform procedurii, medicii anatomo-patologi au făcut necropsia și au prelevat probe din organe pentru a stabili cauzele decesului.
Moartea subită a femeii a stârnit multe semne de întrebare atât în rândul colegilor și al cunoscuților. Cele mai multe voci susțineau că moartea i s-a tras de la o cură intensă de slăbire și folosirea în mod abuziv a unor produse naturiste. Rudele îndoliate s-au ocupat de înmormântare și, o săptămână mai târziu, au depus la Poliția Bârlad o cerere prin care solicitau să fie demarată o anchetă, nemulțumiți fiind, probabil, de rezultatul necropsiei.
Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean, a evitat să ne dea detalii despre caz: “Pacienta a fost internată la noi pe 17 aprilie, la ora 19.30. A doua zi dimineață, pe 18 aprilie la ora 9.40, a fost înregistrat decesul. Conform procedurilor, a fost făcută necropsia de medicul anatomo-patolog. Cazul a fost preluat de Medicina Legală după plângerea formulată de rudele femeii și nu mai e de competența noastră”.
Violeta Caltea era în evidență cu diabet zaharat. În ultimul an, a reușit să slăbească aproximativ 30 de kilograme cu ajutorul unor produse naturiste. Colegii ei ne-au spus că femeia era tot plinuță, dar era foarte energică și plină de viață. Se pare că în dimineața ultimei zile de viață (17 aprilie) s-a comportat absolut normal. A făcut plăcinte și s-a pregătit pentru schimbul II. Înainte de a pleca la muncă, i-ar fi spus soțului ei că o dor picioarele foarte tare și nu se simte prea bine. A luat un mijloc de transport în comun pentru a ajunge la serviciu. Starea de rău era tot mai evidentă și a fost îndemnată și ajutată de colegi să ajungă al Urgențe.
“Pe 27 aprilie, a fost depusă o sesizare la sediul Poliției Bârlad prin care se solicita deschiderea unei anchete pentru a lămuri cauzele decesului. Nu sunt aduse acuze medicilor sau altor persoane, ci pur și simplu, familia decedatei dorește să afle cauzele morții. Cazul a fost preluat de Medicina Lagală și așteptăm rezultatul analizelor histopatologice”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu