Donație de excepție

Barlad Online

Prof.univ.dr. Vlad Codrea a donat muzeului bârlădean un cuib cu două ouă de dinozaur.
De la finele săptămânii trecute, Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad are în patrimoniu două ouă de dinozaur ierbivor, care trăia pe teritoriul țării noastre în urmă cu 70 de milioane de ani. Exponatele au fost donate, într-un cadru festiv, de prof.univ.dr. Vlad Codrea, de la Universitatea “Babeș Bolyai” Cluj-Napoca. Înmânarea cuibului de dinozaur a fost făcută la deschiderea
Sesiunii anuale de comunicări științifice a muzeului bârlădean, manifestare găzduită de Pavilionul “Marcel Guguianu”.
“Din 2003, am avut o colaborare foarte bună cu Muzeul «Vasile Pârvan». Din piesele pe care le avem la Cluj m-am gândit să ofer muzeului bârlădean aceste eșantioane cu ouă de dinozaur, care sunt rare. În România, nu există multe instituții care posedă un astfel de exponat. Este vorba despre Muzeul Național de Geologie, Universitatea din București, Universitatea din Cluj și Muzeul din Deva. Așadar, Bârladul devine depozitarul unei piese valoroase de tezaur”, a declarat prof.univ.dr. Vlad Codrea.
Ouăle de dinozaur au fost descoperite în anul 2000 de doi paleontologi ai universității clujene, în albia Râului Mare (Bazinul Hațeg). Au fost trimise la Buxelles pentru tomografiere și s-a stabilit, în urma testelor efectuate de specialiști, că nu conțineau embrioni. Fragmentele de ouă de dinozaur provin de la finele erei Mezozoice și aparțin unei specii de dinozaur ierbivor pitic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu