E oficial: Mafia e la guvernare. Guvernul intervine în stil mafiot în justiție. Ponta trebuie să-și dea demisia!

Barlad Online

Să recapitulăm: una dintre primele decizii ale premierului Victor Ponta e să treacă Inspectoratul de Stat pentru Construcții din subordinea Ministerului Dezvoltării în subordinea guvernului și să schimbe conducerea, punînd în fruntea lui un pesedist. Pesedist care, la numai cîteva zile, inventează pe genunchi, pe ascuns, la el în birou, un document ilegal prin care îi dă o mînă de ajutor inculpatului Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității.
”Surse guvernamentale spun că ” Balaban a întocmit şi trimis adresa la Înalta Curte, în secret, fără a o trece prin registratură aşa cum prevede legislaţia şi acea adresă nici nu a fost contrasemnată de secretariatul general al instituţiei, cum impune legea. Balaban-Grăjdan şi-a făcut singur un registru la cabinet, unde a înregistrat adresa pentru a nu afla nimeni de ea. Circuitul documentelor instituţiei guvernamentale este stabilit printr-o hotărâre de guvern care este în vigoare, şi cine nu-l respectă comite abuz în serviciu”.
Explicaţia pe care o dă noul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii este halucinantă. Într-o declaraţie pentru RL, Balaban-Grăjdan recunoaşte că, în urmă cu câţiva ani, el personal a dus documentele la DNA, care au stat la baza inculpării lui Năstase. ” Atunci eu am fost unealtă pentru că eu am dus documentele la DNA care l-au incriminat pe domnul Năstase. Acum, am trimis din propria iniţiativă adresa la Înalta Curte pentru că trebuia să-mi repar cumva greşeala de atunci. Nu m-a pus nimeni, am făcut-o din propria iniţiativă” ne-a declarat Balaban”
Victor Ponta trebuie să-și dea demisia!
UPDATE. Halucinant! (a zis-o și Sebastian Lăzăroiu, a zis-o și România Liberă, dar nu găsesc altă rimă și oricum halucinant e termenul care definește perfect guvernarea USL)
Declarația lui Balaban-Grăjdan: “Motivul pentru care…să zic…conștiința m a obligat să fac acest lucru este pentru că se împlinesc 150 de ani de cînd Alexandru Ioan Cuza a înființat această structură care a contribuit de-a lungul anilor la păstrarea clădirilor și monumentelor istorice care sînt în România la ora asta”
Vezi înregistrarea pe B1TV de la min 2:30 (via Sebastian Lăzăroiu via @Cristihan)
Guvernul Ponta reușește în 3 săptămîni de la învestire să fie deja unul dintre cele mai controversate și mai sinistre guverne post-decembriste: scandalurile Corina Dumitrescu, Mang, Liviu Pop, Marga, Balaban-Grăjdan, Consiliul European, Chevron, băieții deștepți din energie, numirea lui Corlățean la Justiție: ”procurorul care l-a acuzat pe Adrian Năstase ar trebui arestat”, numirea lui Daniel Constantin la Agricultură (minister care se judecă cu patronul politic, economic și în același timp creditorul noului ministru). Sînt curios cum vor reacționa ”presa liberă” și ”societatea civilă”.
UPDATE 2. 
Cronologia faptelor în cazul Ponta-Balaban-Grăjdan-ISC-Năstase:
  • 7 mai – Cabinetul Ponta depune jurământul.
  • 8 mai – prima şedinţă de Guvern condusă de Ponta. ISC trece din subordinea Ministerului Dezvoltării în cea a Guvernului, iar inspectorul general e numit şi demis de premier.
  • 11 mai – este demisă Ruxandra Carmen Berszan de la şefia ISC.
  • 18 mai (vineri) – Ponta semnează decizia de numire a lui Constantin Grăjdan în funcţia de inspector general al ISC. Decizia este publicată în aceeaşi zi.
  • 21 mai (luni) – prima zi de lucru a lui Grăjdan la ISC.
  • 22 mai (marţi) – Grăjdan semnează adresa către ICCJ prin care retrage Inspecţia din procesul lui Adrian Năstase şi susţine că nu există prejudiciu.
  • 22 mai – adresa e depusă în instanţă, oamenii lui Năstase împart presei copii.
UDPATE 3.  Sebastian Lăzăroiu (pe FB): ”Azi 24 mai 2012, 385 de ani de când a murit poetul spaniol Luis de Góngora y Argote. Nu se gaseste vreun baiat numit de Ponta pe la vreo agentie sa dea un tun comemorativ?”
Idei de slang mafiot USL:
”Frățică, mă umflă ăștia și-mi putrezesc oasele la bahaos. Nu vorbești și tu acolo la useleu, să dați un comemorativ?”
”Ia întreabă-l pe Victor, cît mai merge comemorativul azi? Actualizat la inflație, vreau să zic. Ă?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu