Înecat în lacul Prodana

Barlad Online

Acum două nopți, într-un lac situat la marginea Bârladului, un bărbat de 62 de ani s-a înecat sub  ochii partenerului său de pescuit.
Petrică Iosif, un bârlădean de 62 de ani, a murit înecat în lacul Prodana. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 26/27 mai. Conform cercetărilor demarate de polițiști, bărbatul era la pescuit, însoțit de un prieten, într-o barcă pneumatică. Firele unei plase s-au încurcat în stufăriș, iar Iosif a încercat să o elibereze folosind un cuțitaș. Din neatenție, a scăpat cuțitul, care a străpuns barca.
“Din declarația pescarului care a supraviețuit reiese că, în momentul în care s-a spart barca pneumatică, amândoi au sărit. Doar unul dintre ei a ajuns la mal și a folosit telefonul unor cetățeni care se aflau în zonă pentru a suna la 112”, ne-a spus Mihaela Ștraub, purtărorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județulu Vaslui.
Imediat s-au deplasat la fața locului două echipaje, unul de pompieri de la Detașamentul Bârlad și unul de la SMURD. Pompierii au reușit să-l scoată pe pescar la mal și timp de o oră au încercat să-l resusciteze, dar în zadar.
Alina Poiană, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, ne-a declarat: “Din declarațiile pescarului care a reușit să scape reiese că bărbatul înecat nu știa să înoate. Pompierii au reușit să-l aducă la mal destul de repede, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva, în ciuda manevrelor de resuscitare”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu