Ponta i-a fãcut rost de bani de campanie lui Buzatu!

Barlad Online

“Micul Titulescu”, rãzboi cu primarii vasluieni
MANEVRE Peste 50 de miliarde lei vechi. Aceasta este suma pe care Directia de Finante a judetului a blocat-o în Trezorerie, dupã ce Victor Ponta, abia instalat prim-ministru, a decis sã retragã toate sumele acordate primãriilor în luna aprilie a.c. de fostul premier Mihai Rãzvan Ungureanu. Cei mai loviti de decizia liderului PSD, ajuns prim-ministru de douã sãptãmâni, sunt locuitorii Husului, care vor rãmâne fãrã zece miliarde lei vechi, în timp ce locuitorii Negrestiului vor pierde în jur de cinci miliarde. Sunt informatii conform cãrora banii ar urma sã fie directionati cãtre primãriile USL, ceea ce va însemna un buget de campanie substantial pentru oamenii lui Buzatu si David.
Mai multe primãrii din judet sunt grav afectate de decizia noilor stãpâni USL de la Bucuresti, în spetã de Ordonanta de Urgentã prin care premierul Victor Ponta a blocat sumele alocate de predecesorul sãu, Mihai Rãzvan Ungureanu. Primarii vasluieni care au primit bani pe ultima sutã de metri a guvernului Ungureanu vor fi obligati sã dea banii înapoi, sumele pe care nu le-au cheltuit din aprilie si pânã la data emiterii Ordonantei, 8 mai a.c.. Este vorba de peste 91 miliarde lei vechi pe care peste 20 de primãrii din judet i-au primit la începutul lunii aprilie, pentru a rezolva unele probleme importante, inclusiv plata unor facturi restante. Mihai Rãzvan Ungureanu aprobase alocarea sumei de peste 91 miliarde lei vechi pentru 25 de primãrii din judet, localitãti în care sunt în derulare proiecte europene sau care au mari probleme cu asigurarea banilor de salarii sau la utilitãti publice. Cele mai mari sume au mers la primãriile Husi si Negresti, câte 10 miliarde lei vechi, acolo unde sunt în derulare proiecte cu fonduri europene de milioane de euro si care au mare nevoie de bani pentru a acoperi cota de cofinantare. Alte 23 de comune, printre care si localitãti de la USL, precum Voinesti sau Arsura, au primit sume cuprinse între 800 de milioane si 4 miliarde. Or, imediat ce a ajuns la putere, USL a început prigoana primarilor care au fost ajutati de Guvern, mãsurã pe care a aplicat-o ori de câte ori a fost la guvernare.
Unii primari au fost mai smecheri
Ponta nu a reusit sã ia înapoi toatã suma alocatã de MRU cãtre primãriile vasluiene, adicã 91 miliarde lei vechi. Conform unei situatii obtinutã de la Ministerul de Finante, din cele 25 de primãrii, trei sunt în situatia în care nu au ce sã returneze la Guvern, întrucât au cheltuit banii. S-au miscat foarte bine si au cheltuit toti banii primarii de la Botesti – 2,8 miliarde lei vechi, Delesti – 2,8 miliarde sau Tutova – 800 milioane lei vechi. Foarte repede s-au miscat si primarii de la Al. Vlahutã, care a primit 3,2 miliarde si a cheltuit aproape 80% din sumã, Todiresti – care mai are doar 750 de milioane din 2,8 miliarde sau Ibãnesti, care mai are în conturi doar 500 de milioane. Comune USL afectate de decizia lui Ponta, cum este cazul localitãtilor Arsura sau Berezeni, au fost prinse cu toti banii în conturi si nu se vor putea atinge de niciun leu din banii dati de fostul Guvern Ungureanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu