Tâlhari băgați la răcoare

Barlad Online

La sfârșitul săptămâni trecute, polițiștii bârlădeni au reușit să identifice autorii a două infracțiuni de tâlhărie. Primul individ este Vasile Ungureanu, în vârstă de 30 de ani, din comuna Zorleni, care în noaptea de 15/16 mai 2012 a tâlhărit o femeie în vârstă de 43 de ani.
“Fapta s-a petrecut în jurul orei 23, pe strada Siret, din Bârlad. Inidvidul a observat că femeia se deplasa singură și era neînsoțită. Profitând de această situație, a urmărit-o și, la un moment dat, a atacat-o, trântind-o la pământ. A lovit-o cu pumnii și cu picioarele, după care i-a smuls geanta din mână și a fugit de la fața locului”, ne-a declarat inspectorul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Femeia avea în geantă suma de 80 de lei, un telefon mobil și actele personale. Ulterior, după ce au reușit să-l identifice pe autor, polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul cauzat.
Al doilea tâlhar care a încăput pe mâinile oamenilor legii este bârlădeanul Mihai Lupu, în vârstă de 21 de ani, care ajefuit un taximetrist în noaptea de 16/17 mai. În jurul orei unu, Lupu, împreună cu un prieten, s-a rucat într-un taxi din Bârlad și i-a cerut șoferului să-i ducă până pe strada Băltărețu. În momentul în care au ajuns la destinație, Lupu l-a amenințat pe șofer că-l bate și i-a cerut toți banii, precum și bijuteriile pe care le avea asupra sa. De frică, omul i-a dat 90 de lei, după care a reușit să fugă cu mașina. Taximetristul s-a dus direct la poliție și le-a povestiti oamenilor legii ce a pățit. În scurt timp, aceștia au reușit să-l identifice pe suspect și l-au reținut, într-o primă fază, pentru 24 de ore.
În ambele cazuri, Judecătoria Bârlad a decis să emită pe numele suspecților mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Trebuie spus că atât Ungureanu, cât și Lupu au antecedente penale, fiind cercetați și condamnați în trecut tot pentru comiterea unor infracțiuni de tâlhărie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu