Triplu eveniment la Biblioteca “Belloescu”

Barlad Online

În cadrul colocviului de literatură derulat acum două zile la Biblioteca municipală Bârlad, au fost lansate un nou număr al revistei Baaadul literar și două cărți: “Evreii din Bârlad”, de Paul Zahariuc, și “Fântâna și izvorul”, de Petruș Andrei.
Zilele Culturale Bârlădene - ediția a XXVII-a au adus publicului iubitor de carte un șir de evenimente de înaltă ținută. Astfel, pe 21 mai, au fost lansate cele cinci volume ale ediției anstatice “Documente bârlădene”, de Iacov Antonivici. Pe 22 mai, de la ora 16, Biblioteca Municipală “Stroe Belloescu” a organizat și găzduit o nouă ediție a colocviului de literatură, care a strâns o seamă de scriitori, poeți, profesori și alți oameni de cultură. Printre invitații de onoare s-au aflat poetul Viorel Dinescu, din Galați, poetul Vasilian Doboș și scriitorul Mihai Sultana Vicol. Alături de ei s-au aflat colegul nostru, Paul Zahariuc, care a lansat cartea “Evreii din Bârlad”, și profesorul Petruș Andrei, care a lansat volumul de poezii “Fântâna și izvorul”.
Colocviul de literatură a debutat cu lansarea unui nou număr al revistei Baaadul literar, nr. 2 (21)/2012, și o dezbatere cu tema “Revista Baaadul literar, platformă publicistică între dorința de a fi și posibilitatea de a exista”. Timp de o oră, invitații speciali au ținut trează atenția publicului prin discursurile lor, antrenați fiind, cu dibăcie, de prof. Gruia Novac, redactor-șef la Baaadul literar. Partea a doua a colocviului a fost rezervată celor două lansări de carte amintite.
Profesorul Novac, în calitate de gazdă a evenimentului, a mărturisit publicului că era curios să-l cunoască pe colegul nostru Paul Zahariuc, căruia îi urmărește zilnic rubricile din ziar: “Îmi făcusem impresia că domnul Paul Zahariuc este un om curajos, documentat, citit, chiar dacă până astăzi nu am avut ocazia să-l cunosc. «Evreii din Bârlad» este o carte document, admirabilă, formidabilă chiar, prin curajul pe care l-a avut de a descoperi relațiile dintre evrei”.
Colocviul literar s-a încheiat liric, cu lansarea cărții de poezii scrise de Petruș Andrei.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu