Alegeri cu scandal și la Bârlad!

Barlad Online

Cu o zi înainte de scrutin, a izbucnit un scandal: președinții a 12 secții de votare au plecat acasă cu ștampilele de control cu tot.
La Bârlad, nici nu începuseră alegerile că ne-am și pricopsit cu un scandal. Sâmbătă, 9 iunie, președinții a 12 secții de votare din oraș (din totalul de 46) au plecat acasă cu tot cu ștampilele de control. Este vorba despre președinții secțiilor 2 (Carmen Simona Nechita), 6 (Mihaela Frățian), 7 (Elena Pavel), 13 (Liliana Gabriela Moraru), 14 (Adina Levinschi), 21 (Iuliana Balaban), 38 (Emilia Stănescu), 39 (Maria Marin), 40 (Adrian Trandafir), 41 (Gina Micu), 42 (Mirela Silvestru) și 43 (Liviu Angheluță).
Incidentul a fost sesizat de reprezentanții celor de la PP-DD și PNL.
Adrian Olariu, locțiitorul președintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Bârlad, ne-a declarat: “A fost vorba despre o neînțelegere, de o interpretare puțin eronată a prevederilor legislative. Niciodată nu a fost vorba despre vreo intenție de a încălca legea. Oamenii au înțeles rapid și s-au conformat, returnând la secții ștampilele de control”.
Poliția Bârlad, prin vocea comisarului șef Vasile Chelaru, ne-a declarat: “Nu au existat elemente de natură să incrimineze aceste persoane că ar fi pus la cale producerea vreunei infracțiuni. Nu a existat elementul de intenție. Prin urmare, în mod legal, nu pot fi luate măsuri punitive”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu