Anchetă la Batalionul 83 LAROM Bârlad: Furt de muniție?

Barlad Online

Procurorii militari din Iași au deschis o anchetă la baza militară din Bârlad pentru a stabili cum a ajuns un dispozitiv explozibil în locuința unui angajat. Petarda a explodat în mâna copilului unui subofițer.
Un plutonier-major de la Batalionul 83 LAROM Bârlad este anchetat de Parchetul Militar Iași, după ce, acum două zile, fiul acestuia a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unei petarde militare care i-a explodat în mână. Este posibil ca elementul de muniție să provină de la unitatea militară din Bârlad unde lucrează tatăl copilului, lucru care va fi stabilit în urma anchetei.
Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, la ora 15.40, la locuința militarului anchetat, situată în Tecuci. Băiatul, în vârstă de opt ani, s-a jucat cu petarda unică de exercițiu, care i-a explodat în mână. Imediat, a fost transportat la Spitalul Municipal Tecuci și, pentru că era în stare gravă, un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Clinic de Urgență Galați. Câteva ore mai târziu, a fost transferat la Spitalul “Grigore Alexandrescu” București pentru ca medicii de acolo să-i poată salva cât mai mult din țesutul afectat de explozie. Victima era în șoc traumatic și a fost intubată pe timpul transportului.
În cursul zilei de ieri, copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale, în urma căreia i-a fost amputată mâna în care ținea petarda. Micuțul a suferit și alte leziuni și traumatisme, care, din fericire, nu-i pun viața în pericol.
“Starea copilului este stabilă. Este internat la Terapie intensivă și sperăm să nu apară complicații. Din cauza rănilor grave, i-a fost amputat brațul drept”, a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”
București. Potrivit informațiilor furnizate de colonelul Constantin Spânu, purtător de cuvânt al MApN, este posibil să fie vorba
despre muniție din al II-lea Război Mondial. El a mai spus că plutonierul-major, tatăl copilului mutilat, va fi prezent la serviciu pentru a da explicații pe toată durata cercetării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu