Bârladul are tomograf!

Barlad Online

Ieri a fost sfințit spațiul în care va funcționa un modern centru imagistic.
Ieri, Centrul Medical “Prolife” Bârlad a organizat sfințirea spațiului în care va funcționa un modern centru imagistic. Obiectivul a fost amenajat într-o fostă centrală termică de cartier, situată în imediata apropiere a Bisericii “Sfântul Ioan”. La ceremonie au participat prefectul de Vaslui, Radu Renga, primarul Constantin Constantinescu, deputatul Adrian Solomon și viceprimarul Traian Petcu.
După tradiționala slujbă religioasă de sfințire, cei prezenți au fost invitați să facă un tur al centrului imagistic. Acesta este dotat cu aparatură de ultimă generație: computer tomograf cu un spectru larg de proceduri (inclusiv angiografie, creier, piept,
abdomen, ortopedie etc.), un osteodensitometru și echipament de radiologie XR 6000. Activitatea centrului va fi gestionată de un soft specializat care va stoca informațiile în format digital, iar pacienții vor avea acces online la rezultatele investigațiilor și la toate documentele atașate acestora. Cel mai probabil, centrul imagistic de la Bârlad își va deschide porțile pentru publicul larg de la 1 august 2012. Până atunci, unitatea îi va pune la punct contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Mai mult, în momentul în care va fi pus în funcțiune, vor fi efectuate investigații gratuite pe fiecare echipament în parte pentru cazurile sociale deosebite.
“Iată că a venit și rândul Bârladului să beneficieze de serviciile unui asemenea centru imagistic modern. Sunt convins că aici va fi o activitate medicală profesionistă, pusă în slujba cetățenilor. Bârlădenii așteaptă de mult timp așa ceva și nu pot decât să fiu fericit. Vă felicit și vă doresc multă sănătate”, a spus primarul Constantinescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu