Capcană pentru șoferi

Barlad Online

La ieșirea din Bârlad spre Tecuci, a fost montat un indicator care îi obligă pe șoferi să limiteze viteza la 30 de km/h, față de 60 de km/h, cât era până zilele trecute. Conducătorii auto spun că e o capcană întinsă pentru ca polițiștii să-și facă planul la amenzi.
Șoferii care au circulat de curând pe strada Tecuciului, din Bârlad, au avut surpriza neplăcută de a descoperi un indicator montat peste drum de unitatea militară care îi obligă să circule cu viteza melcului. Mai exact, la ieșirea din municipiu spre Galați, a fost instalat un semn de circulație care arată că limita maximă admisă este de 30 de km/h. Înainte de a fi pus, șoferii putea să circule cu 60 km/h fără să aibă probleme cu legea. Pentru cei care au drum pe acolo în mod curent, interdicția reprezintă o adevărată capcană pusă anume pentru a fi percepute amenzi pe bandă rulantă.
“Practic, suntem în afara orașului și ne obligă să mergem mai încet decât în centru. Sunt două benzi de circulație pe sens și, dacă pe banda de lângă trotuar circulă un camion, nu avem cum să vedem indicatorul în depășire. Au limitat viteza la 30 de km/h ca să-și bată joc de noi și să ne ia banii”, ne-a spus un șofer.
Alții susțin că, din momentul în care a fost pus indicatorul, zilnic sunt amendați zeci de șoferi: “E o capcană pentru șoferi, iar polițiștii nu-și mai bat capul o jumătate de zi ca să-și facă planul la amenzi. E suficient să stea acolo o oră și îi amendează pe toți”.
Polițiștii rutieri susțin că indicatorul a fost pus pentru nu se crea ambuteiaje în perioada în care se fac lucrările de reabilitare a drumului. Trebuie să specificăm însă că nu am surprins niciun utilaj prin zonă, nici vorbă de lucrări de plombare, cu atât mai puțin se poate vorbi despre lucrări de anvergură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu