CAZUL PREOTULUI OMORÂT ÎN BISERICĂ. Criminalul a fost arestat: “Dumnezeu m-a îndemnat să-l omor pe preotul cu chip de diavol!”

Barlad Online

Florentin Puşcoiu (30 de ani) este principalul suspect în cazul morţii preotului Tudor Marin, din Focşani. Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor că a premeditat uciderea preotului focşănean Tudor Marin. În faţa procurorilor el a regretat faptele.
UPDATE ora.14.30 Florentin Puşcoiu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Avocatul tânărul a a explicat că acesta avea discernământ în momentul în care a comis crima. “Mi-a spus că în Biblie era vorba de anumiți preoți cu chip de diavol. Cu o săptămână în urmă i s-au arătat în vis. Tot în vis i-ar fi apărut Dumnezeu care l-ar fi îndemnat să-l omoare pe preotul cu acest chip de diavol (…) Din câte știu eu mai fusese în acestă biserică acum două săptămâni, când a avut acest vis, și mi-a spus că chipul preotului ucis semăna cu chipul preotului din vis cu chip de diavol”, a declarat avocatul.
UPDATE. Criminaliştii percheziţionează locuinţa tânărului din cartierul focşănean SUD. Aceştia încearcă să găsească mai multe hârtii scrise de Florentin Puşcoiu, despre explicaţiile unor texte religioase. Unul dintre versetele din Biblie pe care tânărul l-a adus pentru a-i fi explicat de către preotul Tudor Marin este din Evanghelia lui Matei: “Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori”.
Procurorii vor audia pe prietenii, vecinii şi membrii familiei lui Florentin Puşcoiu pentru a face un portret psihologic complet. Din primele date a reieşit că acesta nu este în relaţii bune nici cu familia, zilele trecute el ameninţându-şi mama cu un cuţit. Prietenii au declarat că tânărul umbla, în ultimul an, cu mai multe hârtii pe care înşiruia versete biblice şi probleme de teologie.
Un caz similar este cel al româncei Luminiţa Solcanu, cea care l-a ucis pe Fratele Roger, stareţul singurei mănăstiri ecumenice din lume. Femeia nu a făcut nicio zi de închisoare, dar a fost internată, cu mandat de la judecători, într-un ospiciu din Franţa.
“Dragostea noastră nu va apune niciodată”
„Il nostro amore mai tramontera :( ( assasini bastardi”, (n.r. Dragostea noastră nu va apune niciodată :( ( ucigaşi nemernici”), este ultimul mesaj pe care l-a postat, pe data de 9 iunie 2012, pe o reţea de socializare Florentin Puşcoiu. Tânărul apare într-o fotografie alături de o femeie, despre apropiaţii susţin că este fosta sa prietenă. Potrivit anchetatorilor, tînărul a suferit un şoc, în urmă cu un an, atunci când muncea în Roma (Italia). El a fost acuzat de furt de către patronul său, care l-ar fi sechestrat o zi în sediul firmei. A fost dat afară de la serviciu, iar focşăneanul s-a întors acasă şi a devenit un enoriaş model. În ultimele două luni, Florentin Puşcoiu a căutat un duhovnic printre preoţii din Focşani. Întors în România, Florentin Puşcoiu a lucrat ca şofer în Focşani la o firmă de distribuţie de produse de panificaţie. Probleme sale s-au acutizat atunci când s-a despărţit de prietena sa.
„Un imagine vale mille parole” (n.r. “O imagine valorează o mie de cuvinte”- este un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare de de Florentin Puşcoiu. Alături de acest mesaj, fotografii ale unor biserici din Roma, Tivoli şi Firenze. Procurorii mai investighează dacă Florentin Puşcoiu este autorul mai multor graffiti pe zidurile instituţiilor publice din Focşani cu „Vine Iisus!”
Grad de inteligenţă peste medie
În luna noiembrie a anului trecut, Florentin Puşcoiu a mai fost cercetat pentru deţinere de cuţit în localuri publice, dar nu a apucat să fie audiat pentru că a plecat în Italia, de unde a revenit în luna aprilie. Procurorii spun că tânărul are un grad de inteligenţă peste medie şi că în ultima perioadă a avut discuţii şi cu alţi preoţi despre religie. Sâmbătă, în ziua în care l-a ucis pe preotul Tudor Marin, tânărul a mai fost la alte trei biserici din Focşani. Surse judiciare mai susţin că Florentin Puşcoiu a fost prins după ce unul din preoţi l-a identificat ca fiind enoriaş la parohia sa. Declaraţia preotului a fost completată de imaginile video care înregistrau ce se întâmplă în Piaţa Unirii din Focşani.
“Dreptate” divină, lovituri în cap şi în inimă
La locul crimei suspectul a lăsat o pungă în care erau mai multe foi, scrise de mână, cu citate din biblie. Florentin Puşcoiu încerca să găsească în cărţi explicaţiile unor texte religioase. Atunci când nu a găsit acet lucru, şi-a îndreptat atenţia către preoţi. Unul dintre versetele din Biblie pe care tânărul l-a adus pentru a-i fi explicat de către preot scrie „propovăduitorul îmbrăcat în blană de oaie trebuie pedepsit”. Dealtfel, pista principală a anchetatorilor este că Florentin Puşcoiu l-a agresat pe preotul Tudor Marin deoerece nu a primit un răspuns satisfăcător la întrebările pe care i le-a pus preotului, în legătură cu unele versete din Biblie pe care i le-a arătat. “L-a lovit de două ori. O dată în cap şi o dată în zona inimii. Faptul că s-a dus cu cuţitul la el înseamnă că a avut în gând să facă un fel de dreptate divină”, au explicat anchetatorii.
www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu