Cimpoiul de la Perieni, elogiat în Spania

Barlad Online

Cimpoierul Aurelian Butnaru, din Perieni, și profesorul Romeo Tălmaciu, de la Palatul copiilor Vaslui, au lăsat o impresie excelentă la Festivalul “Galicia, țara cimpoiului”, de la Vigo (Spania).
Profesorul Romeo Tălmaciu și cimpoierul Aurelian Butnaru, din Perieni, au fost invitați la Festivalul de muzică pastorală “Galicia, țara cimpoiului”, găzduit de orașul Vigo (Spania) și care a adunat cimpoieri din Germania, Franța, Croația, Serbia, Spania și România.
Aurelian Butnaru a fost în centrul atenției, demonstrând că mânuiește cu sufletul cimpoiul, unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale. Coloritul și muzicalitatea autentică i-au fermecat pe spanioli și nu numai, ridicând de fiecare dată sala în picioare. Cimpoierul de la Perieni a atras și prin costumație, dar și prin povestea lui de viață.
La final, municipalitatea din Galicia le-a înmânat celor doi vasluieni participanți câte un certificat, prin care a dorit să le mulțumească pentru păstrarea cu sfințenie a muzicii din cimpoi.
“Am venit în fața spectatorilor cu un cimpoier autentic. A fost mult timp păstor de oi și este printre puținii constructori de cimpoaie din România, dar și un bun interpret. În luna octombrie, va participa la o reuniune în Germania, alături de fiul său, la un festival cu 25 de formații de cimpoieri”, a declarat Romeo Tălmaciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu