DINASTIA ROSIE

Barlad Online

Rezultatele sondajelor de tip exit-poll de la câteva ore de la închiderea sectiilor de votare au declarat USL-ul ca fiind marele câstigãtor la nivel national al alegerilor administratiei publice locale. În judetul Vaslui, Dumitru Buzatu, candidatul USL la presedintia Consiliului Judetean, conduce în cursa electoralã cu un procent de peste 50%. La nivelul administratiei publice locale a municipiului Vaslui situatia, neoficial, a fost clarã cu mult timp înaintea încheierii procedurilor de vot: Vasile Pavãl a primit din partea vasluienilor cel de-al doilea mandat, fiind reconfirmat de un procent covârsitor de aproximativ 80%. La Husi, Jan Ciupilan s-a impus în fata USL cu un procent de peste 70%, în timp ce la Bârlad a fost reconfirmat Constantin Constantinescu, cel care a obtinut aproximativ 50% din voturile exprimate!
Ieri au iesit la vot 53, 43% dintre cetãtenii cu drept de vot din judetul Vaslui. Anul acesta, clar judetul a fost al USL-ului, candidatii uniunii social-liberale le-au fost încredintate presedintia Consiliului Judetean, Primãria municipiului-resedintã de judet, cea a oraselor Bârlad, la care se adaugã si Primãria Negresti si aproape 70 de comune. Singurele locuri în care PSD-ul si USL-ul s-au împiedicat au fost municipiul Husi în care Primãria a fost câstigatã de Jan Ciupilan, candidat independent si orasul Murgeni în care disputa electoralã dintre candidatul USL si cel PP-DD s-a purtat pânã dimineata.”Este un rezultat pentru care s-a muncit foarte mult, optiunea alegãtorilor a confirmat estimãrile din sondaje si asteptãrile noastre în numãr foarte mare. De asemenea, si acolo unde Partidul Social-Democrat a avut candidati separati, rezultatele au fost foarte bune, iar candidatii USL au fãcut adevãrate surprize, în unele locuri câstigând cu majoritãti covârsitoare, vorbim de procente de 80%. În ceea ce priveste rezultatele alegerilor pentru Consiliul Judetean si pentru presedentia Consiliului Judetean cu sigurantã putem vorbi de un procent de 60% pentru USL”, a declarat Dumitru Buzatu, la câteva ore de la închiderea sectiilor de votare. Chiar dacã Vasile Pavãl a câstigat detasat cursa electoralã, iar diferenta dintre el si Marius Arcãleanu, contracandidatul sãu din partea Partidului Democrat Liberal, a fost de 70 de procente, asteptarea rezultatelor a fost destul de tensionatã. Proaspãtul primar a declarat cã, desi toatã lumea l-a declarat învingãtor chiar dinaintea votului, nu i-au lipsit emotiile nici de aceastã datã. “Da, este vorba de o diferentã covârsitoare chiar dacã nu s-au centralizat toate voturile, este un scor bun si pentru asta nu pot decât sã le multumesc vasluienilor. Voi fi în continuare primarul tuturor vasluienilor care va continua tot ceea ce a început. Vasluienii mi-au acordat încã o datã încrederea lor, le multumesc si îmi asum decizia pe care au luat-o. Vasluienii m-au câstigat pentru totdeauna. Sunt multe proiecte de continuat, altele de început, cu sigurantã în 2016 Vasluiul va arãta cu totul altfel. Le multumesc încã o datã celor care au iesit la vot! Tot ceea ce mai pot sã spun este cã acest nou mandat mã obligã, mai ales când si pentru Consiliul Local este estimatã o majoritate confortabilã, nu vom avea niciun pretext sã nu facem treabã”, a declarat, putin dupã miezul noptii, primarul Vasile Pavãl.
LA LIMITÃ: Primari decisi cu doar câteva voturi în plus
Asearã în judet s-au înregistrat câteva situatii de-a dreptul dramatice, în care câstigãtorii au fost declarati cu doar 2-3 voturi în plus. Cel mai elocvent exemplu este Murgeniul, candidatul PP-DD având doar douã voturi în fata primarului Jenicã Panica. Scene dramatice si certuri ca la usa cortului s-au înregistrat si la Lunca Banului la aflarea diferentei de doar 20 de voturi dintre candidatul PDL si primarul în exercitiu. De asemenea, doar 10 voturi i-ar fi trebuit candidatului PDL, Titi Holmu, pentru a-l ajunge pe primarul Mihai Mitrofan. De remarcat si situatia de la Dimitri Cantemir, acolo unde primarul Viorel Florea câstigã din nou cu o diferentã de doar 20 de voturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu