Guvernul va începe negocierile cu OMV pentru controlul preţului benzinei

Barlad Online

Guvernul României şi compania petrolieră austriacă OMV, acţionarul majoritar al Petrom, vor începe negocieri pe un pachet de măsuri prin care ambele părţi să câştige, a declarat aseară premierul Victor Ponta, la întoarcerea de la Viena, unde a participat la Forumul Economic România-Austria.
OMV Petrom a înregistrat un profit trimestrial record
Primul ministru s-a referit, în context, la posibilitatea ca autorităţile de la Bucureşti “să controleze într-o anumită măsură” preţul carburanţilor.
Victor Ponta a afirmat că a plecat de la întâlnirea cu preşedintele OMV cu un sentiment pozitiv faţă de modul în care această companie va investi în perioada următoare în România şi va participa, alături de guvern, la efortul de a trece o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi social.
“Când e vorba de un pachet care va fi negociat, pentru că sunt zone în care Guvernul României are de câştigat, sunt zone în care compania are de câştigat, impresia mea este că va câştiga şi statul român, va câştiga şi compania, pentru că, până la urmă, faptul că toate profiturile realizate de OMV sunt reinvestite tot în România, creând locuri de muncă şi plătindu-se taxe către bugetul de stat. Toate acestea reprezintă o realitate pe care e bine să nu o ignorăm”, a precizat premierul Victor Ponta.
www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu