PSD A ÎNGHITIT PNL

Barlad Online

BUZATU SI-A FACUT JOCUL


CANCERUL ROSU… Alianta USL a functionat perfect la Vaslui, dar a functionat doar în favoarea pesedistilor. Dacã într-un viitor apropiat, asa cum se asteaptã, alianta de destramã, Buzatu va rãmâne atât cu comunele traditionale PSD cât si cu noile achizitii, manevrate prin aliantã. Practic, liberalii nu mai au în acest moment decât cinci primãrii. Restul sunt fie PSD, fie USL si e greu de crezut cã în momentul destrãmãrii Buzatu va lãsa sã-i scape din mânã noii primari, acontati! Un alt “amãnunt important”. Teoretic, presedintele PNL Vaslui este Corneliu Bichinet, iar acesta a arãtat în ultimii opt ani cã face orice vrea el, în special ceea ce îi spune Buzatu! Uitati-vã pe harta politicã a judetului, asa cum este aceasta astãzi, si închipuiti-vã cum va arãta aceasta peste patru ani!

Peste 20 de mii de voturi disparute!
MISTERUL ANULATELOR Conform statisticilor, în judetul Vaslui au fost anulate aproape 20.000 de voturi, despre care se crede cã ar fi trebuit sã ajungã la candidatul PDL, deputatul Dan Marian. Metoda folositã este penalã: la ora 21.00, la anuntarea rezultatelor la exit-poll-uri, în foarte multe sectii de votare din mediul rural reprezentantii PDL au plecat fãrã sã astepte finalizarea procesului de votare, dezamãgiti de rezultatele anuntate de televiziuni. “Colegii“ de la USL nu au stat pe gânduri si au actionat, stampilând la întâmplare mii de buletine pe care era votat Dan Marian sau, acolo unde erau votati la primãrii, reprezentantii PDL. Asa se face cã, numai la Ivãnesti, pe o singurã sectie au fost 200 de buletine de vot anulate pentru primar, însã situatia este gravã în mai toate localitãtile judetului. Foarte multe semne de întrebare ridicã si numãrul mare de voturi pe care le-a primit UDMR, în jur de 800, semn cã PSD, PNL si acolitii lor au sprijinit din umbrã formatiunea condusã de “ungurul“ Nicu Vârlan. Este, spun observatorii politici, o situatie fãrã precedent, întrucât Vasluiul se întoarce în urmã cu 20 de ani în plan politic, în perioada 1990-1992, când FSN-ul era votat de 80-90% dintre alegãtori. Încã un amãnunt interesant: ieri dimineatã, în parcarea unui supermarket din Vaslui stationau multe masini cu numere dintr-un judet vecin, lucru explicat prin aceea cã persoanele cu vizã de flotant si-au fãcut datoria si au votat atât la Vaslui, cât si în judetele unde au domiciliul!
În judetul Vaslui, procentul buletinelor de vot anulate ajunsese, seara trecutã, la un neverosimil procent de 11%, iar numãrul se modificã de la orã la orã. Niciodatã în istoria electoralã a judetului nu au fost atâtea voturi anulate, însã în spatele acestor statistici se ascund unele date cutremu­rãtoare. Mii de buletine de vot au fost anulate în mod intentionat de personalul sectiilor de votare din mediul rural, imediat dupã ora 21.00, când s-au desfãcut urnele de vot. “S-a lucrat foarte simplu. Cei din USL s-au folosit de exit-poll-urile de la televiziunile nationale, pentru cã mare parte din personalul sectiilor de votare din mediul rural a plecat sã vadã rezultatele la televizor. În acest timp, oamenii USL au lucrat, au desfãcut urnele de vot si au pus stampile la întâmplare, acolo unde au vãzut stampile puse pe Dan Marian. Asa se explicã numãrul mare de voturi anulate si miile de buletine pe care este pusã stampila pe Marian, dar si pe alti candidati. Au fost comune unde reprezen­tantii sectiilor de votare, de la PDL sau de la alte partide, nici nu au mai revenit sã încheie procesele verbale, dupã ce primarii în functie, de la USL, le-au spus sã se ducã acasã, cã au pierdut“, spune unul dintre cei implicati în procesul de votare de duminicã seara. Cum la nivel judetean au votat în jur de 200.000 de vasluieni, rezultã cã aproape 20.000 de buletine de vot au fost anulate, în mare parte fiind vorba de buletine care erau ale deputatului PDL Dan Marian.
Situatie similarã si în alte judete USL
Peste 20.000 de voturi au fost declarate nule în judetul Vrancea, de aproximativ 100-200 de ori mai mult fatã de alte tururi de scrutin, potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean Vrancea, Florin Târlea. Conform sursei citate, multi dintre vrâncenii care s-au prezentat la vot au introdus în urme buletine de vot care nu au putut fi validate. În majoritatea cazurilor, vrâncenii nu au pus stampila pe mai multi candidati, nici nu au desenat sau scris pe buletinele de vot, ci pur si simplu le-au introdus în urnã goale. “Am mai participat si la alte scrutine, dar ca acum nu a fost niciodatã, nu stim care e explicatia, dar sunt foarte multe voturi nule, de 100-200 de ori mai multe decât la alte alegeri. De exemplu, voturi nule pentru presedintele Consiliului Judetean 6.502, pentru consilieri judeteni 6.809 voturi nule, pentru primari 3.062 iar pentru consiliile locale 4.335 de voturi nule“, a declarat, luni, presedintele BEJ Vrancea, Florin Târlea. Scandalul este în crestere si în alte judete. PD-L a cerut BEC anularea alegerilor pentru sefia CJ Olt si renumãrarea pentru CJ Prahova. Motivul îl constituie tot numãrul mare de voturi anulate, 11.000 în Olt si 20.000 în Prahova.
Pavãl are un Consiliu Local pestrit
Pentru prima datã dupã 1990, din Consiliul Local Vaslui vor lipsi peremistii, care nu au mai fost votati de electorat. Astfel, Florin Sârbu, unul dintre apropiatii lui Buzatu, director la Centrul de Afaceri si presedinte al organizatiei judetene PRM, rãmâne pe dinafara administratiei publice locale. Nu va rãmâne muritor de foame, pentru cã business-urile de la Centrul de Afaceri îi umplu conturile… Oricum, alegerile de la Vaslui au consfintit decesul politic al PRM, partid care se duce încet si sigur spre groapa istoriei. O premierã este, în schimb, pentru un partid apãrut peste noapte, PP-DD, care reuseste sã trimitã în Consiliul Local douã persoane, dintre care una este un fel de “vedetã“ localã: Leonard “Leo“ Negruti, unul dintre revolutionarii autentici ai orasului, personaj boem care stã mai toatã ziua prin crâsme. Leo se va duce, în urma votului din 10 iunie, plin de idei la Consiliul Local, un fel de parlamentar al alegãtorilor din Vaslui. Iatã cum va arãta viitorul Consiliu Local Vaslui, pe baza listei electorale votatã în ziua de 10 iunie: Daniel Neacsu, Radu Sorin Cãtãlin, Caragatã Valeriu, Daniela Clãtinici, Valerian Eugen Ciocârlea, Dragos Andrei Cazacu, Adrian Juverdeanu, Alin Dan Trifu, Ana Rinder, Maria Onu, Alexandru Andrei Abutoaiei, Alexandru Irimia, Dumitru Prisan, Rodica Pintilii, Corneliu Matei, Valentin Mircea Dragomir (USL), Marius Marian Arcãleanu, Ioan Zaharia, Mãrioara Idriceanu (PDL), Alecsandru Volocaru, Leonard Negruti (PP-DD).
Consiliul Judetean Vaslui va fi format din 19 de consilieri USL!
USL-ul lui Buzatu si David a câstigat tot ce se putea si la Consiliul Judetean. Din cei 33 de consilieri judeteni, în jur de 19 sunt de la Uniunea Social-Liberalã, ceea ce înseamnã cã Buzatu nu va avea nicio problemã în a trece toate proiectele de hotãrâri pe care le va dori, chiar si dacã vor fi în afara legii. PDL va avea nouã consilieri judeteni, în timp ce PP-DD va detine maxim patru mandate. Se poate spune cã, având în vedere rolul duplicitar al PP-ului condus de Vrânceanu, în judetul Vaslui opozitia formatã din consilierii democrat-liberali nu va avea niciun rol, poate doar decorativ, întrucât USL va fura fãrã nicio opreliste din banul public. Privind retrospectiv, devine clar de ce PSD-ul lui Buzatu a reactionat atât de violent când s-a discutat de reorganizarea administra­tivã a judetului Vaslui.
Comuna Primar ales Formatiunea politicã
Albesti Monica Amanci USL
Al. Vlahutã Dãnut Cojocaru USL
Arsura Mihai Mitrofan PSD
Banca Vasile Vânãtoru PDL
Bãcani Constantin Matei PNL
Bãcesti Horatiu Cãrãusu USL
Bãlteni Relu Constantin Brasoveanu USL
Berezeni Iulian Miliare USL
Blãgesti Ricã Carp PSD
Bogdana Vasilicã Barbu USL
Bogdãnesti Ion Dorobantu PNL
Bogdãnita Viorel Lucian Ciubotaru USL
Botesti Adrian Pantea PNL
Bunesti-Averesti Vasile Tãrãgan PSD
Ciocani Ionel Munteanu USL
Codãiesti Mihai Rebegea PER
Coroiesti Cristian Lungu USL
Costesti Silvestru Cîrjontu PSD
Cozmesti Hristache Dima PRM
Cretesti Gigel Gãlãtanu USL
Dãnesti Neculai Ciofu PDL
Deleni Vasile Zanfir USL
Delesti Gheorghe Ilies PDL
Dimitrie Cantemir Viorel Florea USL
Dodesti Victor Popa USL
Dragomiresti Aurel Turcu USL
Drânceni Gelu Pecheanu PDL
Duda-Epureni Petricã Chiriac USL
Dumesti Constantin Vieru USL
Epureni Lucian Trofin UNPR
Fãlciu Neculai Moraru USL
Feresti Sebastian Arteni PNL
Fruntiseni Neculai Lupu USL
Gãgesti Costicã Stupu USL
Gherghesti Nixon Neculai Ibãnescu PDL
Gârceni Mircia Scutelnicu USL
Grivita Alina Munteanu PDL
Hoceni Vasile Tabãrã USL
Iana Ionut Adrian Totolici PSD
Ibãnesti Benoni Pletea PDL
Ivãnesti Vasile Novac USL
Ivesti Dumitrache Nistor USL
Laza Emilian Agafitei USL
Lipovãt Valerian Hriscu USL
Lunca-Banului Corneliu Oanea PSD
Mãlusteni Liviu Romicã Postolache USL
Miclesti Dorul Inelus Agafitei USL
Munteni de Jos Dãnut Cretu PDL
Munteni de Sus Vasile Anton PDL
Oltenesti Iorgu Sonea USL
Osesti Grigore Lefter USL
Pãdureni Temistocle Diaconu USL
Perieni Vasile Rosca USL
Pochidia Marius Ciocan PNL
Pogana Marcel Gîfu PC
Pogonesti Aurel Puitel USL
Poienesti Gheorghe Poede UNPR
Puiesti Costel Moraru USL
Pungesti Mircia Vlasã USL
Puscasi Nicolae Ignat USL
Rafaila Constantin Fânariu USL
Rebricea Radu Valericã USL
Rosiesti Constantin Postolache USL
Solesti Mona Bujor USL
Stãnilesti Gãbisor Tofan PDL
Stefan cel Mare Mihai Moraru USL
Suletea Ciprian Ionut Tamas PC
Tanacu Dãnut Dumitriu PSD
Tãcuta Costicã Cãlin USL
Tãtãrãni Doina Antohi PDL
Todiresti Petricã Simiuc USL
Tutova Ion Corciovã USL
Vãleni Constantin Pintilie USL
Vetrisoaia Vasile Puiu USL
Viisoara Liviu Pîrciu USL
Vinderei Viorel Neagu USL
Voinesti Aurelian Miler USL
Vulturesti Adrian Costicã Anton USL
Vutcani Silviana Bahrim USL
Zãpodeni Constantin Gavril USL
Zorleni Paula Demisane Hultoanã USL
Murgeni Ioan Buta PPDD
Negresti Vasile Voicu PSD
Husi Ioan Ciupilan independent
Barlad Constantin Constantinescu PSD
Vaslui Vasile Pavãl USL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu