Școala de astronomie, succes neașteptat

Barlad Online

Prima ediție a Școlii de vară de astronomie Bârlad a avut parte de un număr mare de cursanți. Dintre aceștia, 48 au primit diplome de absolvire.
Peste 150 de bârlădeni de toate vârstele au luat parte la cursurile primei ediții a Școlii de vară de astronomie, activitate care a avut loc în intervalul 7-10 iunie, la Observatorul din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan”. Cursurile au constat în lecții de
astronomie, observații astronomice, vizionări de filme documentare și spectacole de planetariu. În fiecare seară, prezența a fost ridicată. Au primit diplome de absolvire doar cei care au participat la activitățile propuse în toate cele trei zile.
Muzeograful Ciprian Vîntdevară, organizatorul Școlii de vară de astronomie, ne-a declarat: “A fost o ediție reușită, spun eu. Au fost foarte mulți participanți, încântați să participe la programul propus de noi. Am acordat 48 de diplome celor care au luat parte la tot programul”.
Activitatea a făcut parte dintr-un program educațional amplu care are rolul popularizării astronomiei în rândul publicului larg. Au răspuns invitației elevi de școală primară, școală generală, liceeni și chiar pensionari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu