Ulciorul nu merge de multe ori la apă

Barlad Online

Vică Oltei (23 de ani), un recidivist din satul Popeni, comuna Zorleni, își va petrece tinerețea după gratii dacă judecătorii îl vor găsi vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, distrugere și semnalizare falsă. La propunerea procurorilor bârlădeni, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
Cadrele posturilor de poliție Transporturi Feroviare (TF) Fălciu și Bârlad au demarat cercetări după ce, în luna mai, au dispărut conductori de cupru pe linia CF 203 Zorleni - Fălciu Nord. Vică Oltei depozitase la domiciliu cuprul furat și, ulterior, l-a dus la un centru de colectare a metalelor din Bârlad. Prejudiciul cauzat Sucursalei Regionale de Telecomunicații Iași, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, a fost recuperat în totalitate de polițiști.
“Pe numele învinuitului, polițiștii Postului de Poliție TF Fălciu au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiounilor de distrugere și semnalizare falsă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 276 Cod Penal, și furt calificat, faptă prevăzută de art. 209 Cod Penal”, ne-a declarat Mihalea Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Oltei a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Ulterior, suspectul a fost prezentat la Judecătoria Bârlad, care a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru 29 de zile. Învinuitul este cunoscut cu antecedente penale pentru furt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu