Atentat “terorist” la sediul PDL Vaslui

Barlad Online


POLITICÃ NERVOASÃ Apropierea referendumului încinge spiritele si întunecã mintile. Ieri, dimineatã, în jurul orelor 10.00, doi cetãteni au încercat sã vandalizeze sediul organizatiei judetene a PDL Vaslui. Unul dintre ei nu s-a lãsat si a reusit sã spargã cu pietre geamurile clãdirii care gãzduieste sediul PDL Vaslui.
Dis-de-dimineatã câteva din geamurile clãdirii în care functioneazã sediul PDL Vaslui au fost fãcute tãndãri de un cetãtean ceva mai încãlzit probabil din cauza vremii, dar si a alcoolului. Dat fiind faptul cã în clãdirea cu pricina se aflã si sediul unei firme de securitate si pazã, demersul cetãteanului a fost imediat stopat, a fost imobilizat de agentii de pazã si anuntate organele de politie. “Asearã o salã de la parterul clãdirii a fost pusã la dispozitia PDL Vaslui pentru o sedintã, dimineatã în timp ce în acea salã se fãcea curãtenie, oamenii s-au trezit cu geamurile sparte de un individ care arunca cu pietre. Imediat au intervenit agentii de pazã si a fost apelat 112, numãrul de urgentã. Individul, numit Savin Mihai, a fost preluat de jandarmi, a fost chematã politia si bineînteles a fost formulatã si o plângere la adresa lui”, ne-a povestit Costache Dumitriu, proprietarul clãdirii.
Cãldurã, campanie electoralã si dementã
Surpriza evenimentului nu a fost nici pe departe gestul individului, ci faptul cã asupra lui s-a gãsit un pliant electoral al USL-ului pe care se pare cã omului îi fuseserã notate niste sarcini de îndeplinit, una dintre ele vizând-o pe avocata Oana Viviana Iovu, reprezentanta PDL în Biroul Electoral Judetean; celelalte douã hârtii par a fi adresate atentiei presedintelui BEJ, Vasile Agafitei. ” În calitate de avocat al pãrtii civile, Sheriff Guard a formulat o plângere penalã de distrugere împotriva fãptuitorului, care în dimineata zile de 26.07 a distrus geamurile clãdirii unde functioneazã sediul PDL Vaslui. Ulterior am constatat cã fãptuitorul avea asupra lui un înscris care mã viza personal, în sensul cã în acel înscris era invocat numele meu, în calitate de reprezentant al Partidului Democrat-Liberal în Biroul Electoral Judetean. Conform celor înscrise, se solicitã organelor penale, de îndatã, verificarea telefonului meu personal, pe motiv cã as fi interesatã ca USL sã nu fraudeze referendumul pentru demiterea lui Bãsescu. Aceastã insertie era înscrisã pe un pliant electoral, model de buletin de vot, motiv pentru care se întelege clar cã materialul i-a fost pus la dispozitie de reprezentantii USL”, a declarat Oana Viviana Iovu. Conform celor relatate de Costache Dumitriu, omul nu si-a explicat gestul desi pãrea a fi un cetãtean serios. “Individul cu pricina nu a spus nimic care sã explice gestul lui, l-am întrebat dacã are ceva cu mine, cu firma mea, m-am gândit cã ar putea fi vreun fost angajat care a plecat de aici nemultumit, dar nu, el avea ce avea cu PDL-ul. Nu pot sã mã pronunt, politia si justitia îsi vor face treaba, pot doar sã spun cã apãrea mai mult a profesor de tarã, nu a nebun. Mirosea a alcool, dar nu-si pierduse luciditatea”, ne-a explicat Gheorghe Dumitriu. De parcã nu ar fi fost suficient, dupã ce s-au lãmurit cât de cât lucrurile, la intrarea din spate a aceleasi clãdiri a fost gãsit un alt individ care avea buzunarele doldora de pietre si care solicita destul de nervos sã discute cu conducerea PDL-ului, dar se pare cã omul s-a intimidat si a rupt-o la fugã.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu