Avarie de proporții la Stadion

Barlad Online

Vineri dimineață, Bulevardul Republicii din Bârlad a fost inundat în zona Stadion, după ce o conuctă de apă s-a spart.
La finele săptămânii trecute, bulevardul principal din Bârlad a fost inundat pe o lungime de câteva zeci de metri. O conductă principală de apă a cedat din pricina vechimii și s-a impus o intervenție de urgență pentru ca avaria să nu capete proporții. Echipajul de la SC Aquavas SA Bârlad trimis la fața locului a avut nevoie de câteva ceasuri pentru a opri șuvoiul de apă.
Escavatoarele au făcut o groapă imensă în asfalt și până au adus o cisternă care să preia apa, s-a format o baltă imensă.
“Zilnic avem câte patru-cinci avarii, ne-am obișnuit cu asta. Important e că am putut interveni fără a opri apa în oraș. Până când nu va fi reabilitată rețeaua de apă și canalizare ne putem aștepta în orice moment să cedeze câte o coloană. În acest caz a fost vorba despre o țeavă de oțel care alimentează blocurile din zona Stadion. Am reușit să reparăm conducta, dar nu am acoperit groapa săpată pentru că trebuie să lăsăm locul deschis vreo 24 de ore pentru a face verificări”, ne-a declarat Vasile  Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad.
El ne-a mai spus că șoseaua va fi reparată abia în această săptămână. Intervenția a costat aproximativ 3.000 de lei, bani care sunt considerați pierderi pentru Aquavas. Bârlădenii susțin contratriul, altfel nu-și explică de ce regăsesc pe facturi consum nejustificat de mare.
“Consum cinci metri cubi de apă și pe factură îmi adaugă cel puțin încă trei metri cubi de pierderi. Ce-ar fi să ne pună și cei de la gaz și electricitate să plătim pierderile lor. Nu înțeleg de ce mai avem apa contorizată în casă dacă plătim mult mai mult decât consumăm”, ne-a declarat Petrică Harabagiu.
Rețeaua de apă și canalizare a Bârladului a ieșit de mult din garanție și ar fi trebuit să fie reabilitată încă de acum 20 de ani. Lipsa banilor a fost invocată de toți cei care s-au perindat la conducerea societății care ne furnizează apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu