Băsescu: Cei care au organizat lovitura de stat eşuată trebuie să răspundă în faţa instituţiilor

Barlad Online

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, că "aceia care au organizat lovitura de stat eşuată trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului", precizând că oricine poate fi tras la răspundere "când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituţiilor".

Traian Băsescu a susţinut că "România a suferit pagube enorme investiţionale, financiare şi de imagine ca urmare a loviturii de stat".
"Convingerea mea este că cei care au organizat această lovitură de stat, eşuată prin referendum, trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului. Nimeni nu poate fi tras pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la răspundere când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituţiilor statului".
"Instituţiile statului trebuie să ne spună dacă acesta este modul de funcţionare a vieţii politice pe care îl putem accepta sau dacă nu cumva a fost viciată funcţionarea statului. Foarte mulţi au vorbit de fragilitatea statului român, eu vreau să contrazic categoric această variantă. Avea instituţii puternice, dar au devenit vulnerabile când unii au spus că nu le mai pasă de legi, de Constituţie şi fac ei legea. Dacă au şi o majoritate, este categoric vulnerabil. Vulnerabilitatea a fost în modul de acţiune a majorităţii politicienilor din Parlament", a mai spus Traian Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu