Bolile venerice, în regres

Barlad Online

La cabinetul de boli dermato-venerice din Bârlad au fost diagnosticate zece noi cazuri de “boli rușinoase” în primele șase luni ale anului.
Incidența bolilor venerice în Bârlad și comunele arondate a scăzut semnificativ. Potrivit statisticii întocmite de Spitalul
Municipal de Urgență “Elena Beldiman”, în prima jumătate a anului în curs au fost diagnosticate zece cazuri noi de sifilis și gonoree, în timp ce în primul semestru din 2011 se înregistraseră 17 cazuri noi. Medicii spun că așa numitele “boli rușinoase” fac victime în mod egal atât în rândul orășenilor, cât și al populației din mediul rural.
Oana Roxana Fifirig, medic dermato-venerolog la spitalul bârlădean, ne-a declarat: “Majoritatea pacienților își descoperă boala întâmplător. O parte din pacienți au aflat că sunt bolnavi de sifilis când li s-au făcut analizele medicale obligatorii în cazul donatorilor de sânge. Au fost și cazuri de femei care au descoperit boala în timpul sarcinii și riscau să-și îmbolnăvească pruncii nenăscuți”.
Medicii sunt de părere că numărul real al celor cu boli venerice e mult mai mare, dar oamenii preferă să se trateze singuri, după “ureche”, sau nici măcar nu-și dau seama că sunt bolnavi. Adeseori, bolile amintite sunt asimptomatice și purtătorii află că au sifilis sau gonoree după luni bune de la infectare, timp în care transmit boala partenerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu