Bucurie la sediul PDL Vaslui

Barlad Online

Cei mai constiinciosi votanti din judet au fost la Stefan cel Mare, acolo unde 83% dintre alegãtorii cu drept de vot au venit la urne. Recordul absolut pe judet s-a înregistrat în satul Stefan cel Mare, acolo unde au venit la urne peste 93% dintre alegãtori. “Câti au venit la locale, tot atâtia au mers si la referendum. Oamenii au votat cum le-a dictat constiinta”, a spus primarul Mihai Moraru. La Puscasi, procentul de votanti a trecut de 64%, ca si în alte comune, ca Zãpodeni, unde s-au înregistrat în jur de 70% dintre alegãtorii cu drept de vot, sau Coroiesti.
VESELIE La ora 23.00, când s-a anuntat exit-poll-ul privind prezenta la vot, în sediul de campanie al PDL Vaslui a fost mare veselie. Toti cei implicati în campania de referendum s-au felicitat, fie cã a fost vorba de conducerea executivã a partidului, fie de simpli membri de partid. “Ne închidem pe 46%. Nu au reusit referendumul. Au furat cât au putut pe listele suplimentare”, a strigat deputatul Dan Marian, presedintele PDL. Cãtre ora 23.30, au început sã aparã si datele de la sectiile de vot din judet. În municipiul Vaslui, rezultatele au venit foarte repede. Cei mai multi votanti au fost la sectia de la Viisoara, unde din cei 332 de alegãtori au venit la urnele de vot 177, în procent de 54,4%. În rest, mai putin de jumãtate dintre vasluieni s-au prezentat la vot, semn cã nu au fost de acord cu lovitura de stat a USL, asa cum a fost numitã de presedintele Traian Bãsescu.
“Au furat în jur de 20.000 de voturi pe listele suplimentare”
Conform celor din PDL, pe listele suplimentare din judetul Vaslui s-au înregistrat pânã la 20.000 de votanti, o cifrã enormã care poate însemna posibilitatea ca votul sã fi fost fraudat masiv de cãtre cei implicati în organizarea alegerilor. “Vom vedea cine a votat de douã ori în câteva zile. Listele vor fi trimise la Bucuresti, la Autoritatea Electoralã Permanentã si acolo îi vor descoperi pe autorii votului multiplu. Oricum, ca sã înregistrezi 20% dintre cei care au votat în judet numai pe liste suplimentare este mult, prea mult”, a spus deputatul Marian. Concluzia liderului PDL? “Am doar douã cuvinte concludente, asa cum primesc telefoane si SMS-uri din toatã tara. Pe scurt: am învins! Vom merge în continuare pe un drum fãrã întoarcere, drumul spre Europa. De acum încolo, Guvernul USL trebuie sã demonstreze de ceea ce este în stare. Dacã nu vor reusi, presedintele Traian Bãsescu le va da niste sfaturi pãrintesti. Le multumesc locuitorilor judetului Vaslui pentru cã în proportie de 55% nu au validat lovitura de stat a USL”.

Decât referendum, mai bine grãtar!
RELAXARE Husenii care locuiesc în garsonierele din “Zona Industrialã” a orasului, asa-numitele “cutii de chibrituri” se vãd nevoiti sã se bucure de un petec de iarbã verde si de un grãtar, chiar si pe marginea Drumului European (DE) 581.
Unii dintre ei nici nu stiu cã pe 27 martie 2012, în Monitorul Oficial, a fost publicatã asa-numita “Lege a picnicului”, care prevede sanctiuni drastice, între 2000 si 5000 lei, pentru organizarea de picnicuri în locuri nepermise si, mai ales, pentru aprinderea focului, în spatii neamenajate corespunzãtor. Din pricina caniculei, care a încins, spun ei, blocurile, au iesit la…iarba verde, de pe marginea Drumului European.
“Facem curat, înainte de a pleca acasã”!
“Nu avem posibilitatea sã ne ducem la pãdure, pentru cã multi nu avem masini. Stãm aici si facem un grãtar, pentru cã nu avem, mai aproape de casã, alt loc cu iarbã verde. Nu e chiar frumos, pentru cã trec masini, TIR-uri, e praf, dar tot e mai bine decât în garsonierã, la aproape 40 de grade cãldurã. Si sã stiti cã avem grijã ca, dupã ce mâncãm grãtarul, strângem toate resturile, toate PET-urile si nu lãsãm murdar în urmã, cã nu e frumos”, a spus Cristi, 37 de ani, unul dintre husenii care au iesit la picnic pe marginea Drumului European (DE) 581.
Pacientii au putut vota la referendum
Procedura de vot a sustinut dreptul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa la sectiile de votare de a solicita urnele mobile. Peste 1000 de bolnavi care au beneficiat de îngrijiri medicale pe 29 iulie, dar si alte persoane aflate în diferite centre de îngrijire din judet, au solicitat urnele mobile, potrivit Biroului Electoral Central Vaslui.
Spre deosebire de alegerile locale de pe 10 iunie, când multi bolnavi nu au putut vota din cauzã cã nu aveau domiciliul pe raza sectiei de votare de care apartineau spitalele, de aceastã datã, la referendum, toti pacientii cu drept de vot au beneficiat de urnele mobile. Cele mai multe cereri s-au înregistrat la Spitalul Municipal de Adulti Bârlad – 255 de cereri, la Centrul de Îngrijire si Asistentã Pentru Persoane Vârstnice Husi – 225 de cereri, si la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui – 213 de cereri. Nici Centrul de Recuperare Husi si Spitalul din Murgeni nu au fost ocolite de urnele mobile, fiind înregistrate nu mai putin de 274 de cereri. De asemenea, 46 de persoane de la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Râsesti au solicitat urna mobilã, dar si 40 de persoane de la Cãminul de Recuperare Mãlãesti.
Persoanele cu handicap din CRRPH Husi, votanti constiinciosi!
Urna mobilã a fost la mare cãutare ieri, la Husi! A fost solicitatã initial la spital, unde 100 de oameni au dorit sã voteze, apoi la Azil, dar si, în mod surprinzãtor, la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap! 170 de persoane cu handicap si-au exprimat ieri optiunea electoralã!
La spitalul “Dimitrie Castroian”, în jur de 100 de pacienti au fãcut cereri scrise, pentru a beneficia de urna mobilã. “Toate cele 100 de persoane au fãcut cereri scrise în acest sens, iar cererile au fost înaintate celor care au competenta de a aproba urna mobilã. Totul s-a fãcut conform legii, este un drept al oamenilor, si a trebuit sã le facilitãm accesul la scurtin”, a transmis medicul Wassouf Emad, purtãtorul de cuvânt al spitalului “Dimitrie Castroian” Husi. De asemenea, medicul Emad a mai precizat cã pacientii care nu au fãcut cerere, dar au dorit sã voteze, au fost lãsati sã plece din spital, la cea mai apropiatã sectie de votare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu