Ce a construit Bãsescu în opt ani a stricat USL în douã sãptãmâni!

Barlad Online

Presedintele PDL Vaslui crede cã România este într-un real pericol datoritã politicilor                violente promovate de USL
INTERVIU cu deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, pe tema referendumului si al efectelor pe care acesta ar putea sã le genereze.
Rep. Care este scopul acestui referendum! Ce veti face dvs ca partid care îl sustineti pe Traian Bãsescu?
Dan Marian : În aceastã campanie avem de apãrat România europeanã, acea Românie pe care am început sã o construim împreunã cu institutiile statului si cu românii acum opt ani, o Românie care a fãcut multi pasi inainte, fie cã vorbim de justitie, de educatie, de legislatia muncii, chiar dacã în cei opt ani de mandat al presedintelui Bãsescu, ultimii trei au fost marcati de o puternicã crizã economicã, ce nu a pornit de la noi, dar cãreia a trebuit sã-i facem fatã. Mai exact, presedintele Bãsescu si-a dedicat mandatul procesului de modernizare a României si nu vrem ca, în urma referendumului, România sã facã pasi înapoi. Spun asta deoarece este evident pentru toatã lumea din tarã si, mai ales, din Occident cã, prin ce s-a întamplat în ultimele doua saptamani, România a facut multi pasi înapoi din punct de vedere al credibilitãtii.
Rep. De ce ar fi asta vina USL-ului?
D.M. Ceea ce a facut USL nu e cinstit. Nu e cinstit sã ai ca obiectiv acapararea integralã a institutiilor statutului si punerea lor la dispozitia partidului si pentru a legitima aceastã incorectitudine sã începi sã te ascunzi în spatele poporului. Nu cred cã românii vor gira prin vot aceste manevre USL. Crin Antonescu si Victor Ponta au rãmas ancorati în modul de a guverna din perioada Iliescu-Nãstase, când functionau ca partid stat. Nu au inteles ca in ultimii opt ani institutiile s-au desprins de practica de a actiona la ordinul partidului.
Rep. Plecati la luptã cu sanse mici. Credeti cã îl vor mai sustine românii pe Bãsescu?
D.M. Foarte multi cred cã datoritã guvernãrii îndelungate si a problemelor generate de crizã vom pierde referendumul. Ei mizeazã pe faptul ca românii pot fi pãcãliti. Eu, însã, am convingerea cã românii au înteles exact ceea ce se întâmplã si mai am convingerea cã vor fi cinstiti cu presedintele lor, vor aprecia cã presedintele si-a asumat alãturi de guvern momentele dificile prin care România a trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu