“Culorile vacanței”

Barlad Online

Săptămâna trecută, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor “George Tutoveanu” Bârlad a fost panotată o nouă expoziție de artă plastică, denumită “Culorile vacanței”. Acesta va putea fi vizitată pe tot parcursul verii. Pe simeze au fost amplasate lucrările realizate de copiii cercului de pictură ai instituției, îndrumați de profesorul Eugen Iftene, care au obținut premii în țară ori străinătate.
“Majoritatea copiilor care au lucrări în această expoziție au fost premiați la concursuri internaționale. Sunt 50 de lucrări, toate realizate în ulei pe carton, o tehnică pe care nu o învață la școală. Sunt mândru de ceea ce știu și pot ei să facă, deși cei mai mici elevi ai mei au numai cinci ani”, ne-a declarat Eugen Iftene.
Artiștii au vârsta cuprinsă între 5-17 ani: Ovidiu Batista, Mirela Joja, Elena Pancu, Cristian Neacșu, Bogdan Mălăieț, Claudiu Ciobanu, Adrian Crîșmaru, Iustina Mocanu, Anda Vîrlan, Bianca Postolache, Roxana Coatu. Fiecare a pictat ceea ce l-a inspirat mai mult, de la portrete și compoziții, la peisaje și naturi statice. Intrarea este liberă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu