Diversiunea subprefectului “Tuicã”

Barlad Online

ABUZ DE PUTERE USL nu se dezminte, la Vaslui, folosind metode securiste deprinse din vremurile de dinainte de ’89. Ca din senin, ieri, Pefectura Vaslui a cerut declansarea unei anchete în cazul unor posibile cazuri de abuz din partea unor primari care ar retine acte de identitate ale localnicilor pânã dupã referendumul din 29 iulie pe motiv cã trebuie reactualizate datele din dosarele de ajutor social. Vizati sunt primarii PDL din judet, iar cel care a semnalat “abuzurile” este unul dintre membrii PSD, ajuns acum subprefect. Andrei Puicã, botezat de conducerea PDL drept “dl. subprefect Tuicã”, a lansat un atac fãrã precedent la adresa edililor democrat-liberali, la ordinele conducerii USL din judet.
IPJ Vaslui a început sã verifice, la cererea Prefecturii, o serie de primãrii din judet asupra cãrora planeazã suspiciunea cã ar retine în mod abuziv cãrtile de identitate ale populatiei pentru a nu putea vota la referendumul de duminicã. Cel care s-a “revoltat” este chiar omul de bazã al lui Buzatu din Prefectura Vaslui, subprefectul Andrei Puicã. Iatã ce sustine tânãrul si obedientul Puicã: “Am primit semnale din judet cã anumiti primari vor sã abuzeze de faptul cã ajutoarele sociale sunt date de cãtre primãrii si, în acest sens, vor sã retinã buletinele sau cãrtile de identitate ale cetãtenilor pânã dupã referendum, îngrãdindu-le astfel dreptul constitutional de a vota. Am luat legãtura cu Serviciul de Evidentã a Populatiei Vaslui dacã are modalitãti de a interveni asupra primarilor. Totodatã, am solicitat si Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui sã facã o informare cãtre politistii din teritoriu pentru a interveni acolo unde existã semnale de comitere a unor astfel de abuzuri”. În cel mai pur stil comunist, Puicã nu a nominalizat niciun primar, însã cei care au fost luati la verificãri sunt tocmai primarii PDL. Este întâmplãtor, oare?
Dan Marian: “Este o minciunã si o dezinformare”
Deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, a lansat un atac asupra celui pe care l-a botezat “dl. subprefect Tuicã”. “Este o diversiune a acestui subprefect, gânditã în laboratoarele USL. Vreau sã asigur locuitorii judetului, în calitatea mea de presedinte al PDL, cã niciun primar democrat-liberal nu s-a gândit mãcar sã ia buletinele oamenilor, împiedicându-i sã-si exercite astfel dreptul de vot, darãmite sã facã asa ceva. Este o minciunã si o diversiune a USL”, a spus deputatul Marian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu