Europa șocată: 11 promisiuni ale USL în vânt

Barlad Online

Regimul USL nu a îndeplinit nici una dintre cererile UE. România va fi ţinută "sub strictă supraveghere"
Comisia Europeană este în continuare "foarte preocupată" de atacurile la adresa democraţiei în România şi aşteaptă ca premierul Ponta să-şi respecte promisiunile "prin fapte", a declarat miercuri Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, citat de AFP.
"Preşedintele Barroso şi-a arătat îngrijorările într-o declaraţie foarte dură, şi a exprimat 11 cereri", a amintit Reding, într-o conferinţă de presă, după o şedinţă a Comisiei Europene. "De atunci nu s-a întâmplat nimic", a avertizat comisarul european.
"Noi cântărim faptele, nu promisiunile, legile, nu scrisorile", a declarat Reding, făcând aluzie la scrisoarea din 16 iulie prin care premierul Ponta îi făcuse 11 promisiuni preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso.
Pentru acest motiv, "România va rămâne sub supraveghere strictă", a atenţionat Reding.
Comisarul pentru Justiţie a adăugat că a "primit sute de mailuri, dintre care unele expun fapte şocante".
Dar priorităţile epistolare ale lui Ponta sunt altele. El îi trimisese lui Barroso o scrisoare, în care se plângea că PDL şi preşedintele suspendat Traian Băsescu îndeamnă cetăţenii să boicoteze referendumul. "Un mesaj prin care să încurajaţi poporul român să-şi exercite dreptul democratic de a vota la referendum ar fi foarte apreciat", îi scrisese Ponta lui Barroso. Reding a dat răspunsul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu