Foarte puțin înscriși la a doua sesiune de admitere: Liceele rămân fără elevi

Barlad Online

Liceele din Vaslui riscă să piardă clase a noua din lipsă de elevi. Pentru cea de a doua etapă a admiterii în liceu s-au înscris doar 11 elevi, majoritatea din promoțiile anterioare, deși sunt disponibile aproape 900 de locuri.
Liceele din județul Vaslui riscă să nu poată acoperi toate clasele a noua planificate. Deși erau așteptați să se înscrie peste 650 de elevi, la cea de-a doua etapă de repartizare computerizată, care are loc astăzi, participă doar 11 elevi, majoritatea din promoțiile anterioare. În aceste condiții, multe clase trecute în planul de școlarizare ar putea fi desființate din lipsă de elevi.
În liceele vasluiene mai sunt disponibile 894 de locuri dintr-un total de 4.760. Cele mai multe se regăsesc la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huși - 115 locuri la profilul resurse naturale și protecția mediului, specializarea agricultură. Tot la Huși, Grupul Școlar Tehnic “Ioan Corivan” mai are nerepartizate 35 de locuri la industrie textilă.
La Vaslui, Grupul Școlar “Ion Mincu” are neocupate zece locuri la profilul uman, specializările filologie (patru) și științe sociale (șase), iar la filiera tehnologică mai sunt libere 73 de locuri la construcții, instalații și lucrări publice și șapte la mecanică. Tot aici sunt disponibile 21 de locuri la protecția mediului și 46 la industrie alimentară. Liceul “Emil Racoviță” are libere șase locuri la matematică-informatică, iar Liceul “Mihail Kogălniceanu” dispune de zece locuri la specializarea matematică-informatică și cinci la științe sociale. Grupul Școlar “Ștefan Procopiu” mai are nevoie de 47 de elevi la matematică-informatică, 67 la  electronică-automatizări, 37 la mecanică, 29 la electric și 6 la industrie textilă.
La Bârlad, Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza” are libere 25 de locuri la construcții și 12 la mecanică. De asemenea, Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ are neacoperite 42 de locuri la industria textilă, patru la comerț, 25 la economic și trei la mecanică.
Grupul Școlar Negrești a rămas cu 11 locuri neacoperite la matematică-informatică, 31 la electronică-automatizări, 13 la producție media, 18 electric, 24 economic și nouă la protecția mediului.
Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni dispune de 36 de locuri libere la mecanică, 10 la comerț, 27 la agricultură, 27 la protecția mediului și 13 la industrie alimentară.
Grupul Școlar Murgeni are libere 12 locuri la specializarea agricultură, iar Liceul Fălciu dispune de 20 de locuri la specializarea industrie textilă și pielărie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu