Fostul director al Școlii Perieni, omorât de cel căruia i-a dat viață: Fiul criminal

Barlad Online

O crimă oribilă, petrecută miercuri după-amiază, i-a îngrozit pe sătenii din comuna Perieni. Victima este Șerban Mihai, în vârstă de 63 de ani, cel care, timp de aproape 20 de ani, a fost directorul școlii din localitate. Omul a fost omorât cu cruzime chiar
de propriul său fiu, în vârstă de 28 de ani.

Andrei Mihai, 28 de ani, este cadru militar în rezervă și suferă de o afecțiune neuro-psihică destul de severă: tulburare psihotică acută paranoid-catatonică. Tânărul a activat ca ofițer (sublocotenent) în cadrul Centrului Militar Iași, însă în 2010, în urma unui control medical, a fost trecut în rezervă. De circa doi ani, lucrează ca bibliotecar la școala din comună, pe care tatăl său a condus-o vreme de 20 de ani.
Miercuri după-amiază, în jurul orei 18.30, Șerban Mihai s-a înțeles cu fiul său să meargă la o lizieră de salcâmi pentru a tăia niște araci, însoțiți de soția fostului director de școală și, implicit, mama celui care avea să devină asasin.
“În momentul în care au ajuns la fața locului, cei doi bărbați au coborât într-o mică râpă pentru a tăia araci. Femeia a preferat să rămână sus pentru că panta era destul de abruptă. Din ceea ce am reușit să punem cap la cap până acum, se pare că, la un moment dat, între tată și fiu a apărut o discuție în contradictoriu. Enervat foarte tare, fiul i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri în zona capului cu tăișul securii”, ne-a declarat procurorul Alice Ruja.
Dând dovadă de un sânge rece ieșit din comun, ucigașul a ieșit din râpă, moment în care a fost admonestat de mama sa, care nu bănuia nimic, că nu și-a ajutat tatăl să urce cu aracii. A fost clipa în care, spre groaza femeii, tânărul a anunțat-o senin că și-a omorât tatăl cu securea.
Echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului l-a găsit pe bătrân încă în viață și i-a acordat primele îngrijiri.
Șerban Mihai și-a dat sufletul chiar în timp ce medicii spitalului din Bârlad încercau să-l resusciteze.
Asasinul a fost internat la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului municipal de urgență “Elena Beldiman” Bârlad, urmând ca o expertiză de specialitate să stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii oribilei fapte. Procurorii vasluieni au deschis pe numele său un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu