Împotriva gazelor de șist

Barlad Online

Chiar dacă proiectul de lege privind interzicerea fracționării hidraulice nu a trecut de Senat, deputatul Adrian Solomon este convins că, până la urmă, inițiativa legislativă va primi undă verde în Parlament.
Faptul că proiectul de lege privind interzicerea  exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice nu a trecut de Senatul României nu reprezintă un capăt de țară. Cel puțin aceasta este părerea deputatului Adrian Solomon, cel care a inițiat acest proiect legislativ împreună cu alți colegi parlamentari.
“Este trist ceea ce s-a întâmplat, mai ales că, în urmă cu câteva zile, reușisem să trecem acest proiect de Comisia Economică din cadrul Senatului. Curios este că acest lucru nu s-a întâmplat și în plenul Senatului. Există dubii cu privire la modul în care a fost introdus pe ordinea de zi. Acest lucru se face din timp, cu două-trei luni înainte chiar, nu pe nepusă masă. Mai mult, nu există nici un punct de vedere scris asumat de Guvernul României. Dimpotrivă, am discutat recent cu premierul Victor Ponta, care a spus clar că poziția este aceeași: menținerea moratoriului pe acest subiect. Oricum, îi asigur pe bârlădeni că vom lupta până la capăt și, finalmente, Parlamentul României va adopta această lege”, a declarat Solomon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu