Istrate, nuca “popularã” din Consiliul Judetean!

Barlad Online

De ce unul dintre cei mai controversati consilieri judeteni, fostul lider PP-DD, Viorel Istrate, exclus din partidul pe listele cãruia a iesit consilier în 10 iunie, mai este în functie? Este întrebarea care riscã sã arunce în aer linistea din Consiliul Judetean, astãzi, când are loc o nouã sedintã de CJ. Conducerea localã a PP-DD a anuntat deja sefii Consiliului Judetean cã Istrate a fost exclus din partid, dar celor de la PSD nu le pasã de acest lucru. Presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, explicã situatia lui Istrate: “A fost exclus înainte de alegeri, Biroul Electoral Central l-a validat, deci rãmâne patru ani consilier judetean. Nu mã intereseazã ce hârtii îmi trimite Partidul Poporului”. Pentru ca situatia sã se complice si mai mult, acum douã zile a ajuns la Consiliul Judetean o hârtie prin care Istrate, cu de la sine putere, se trece din nou membru de partid în PP-DD, document negat cu vehementã de conducerea Partidului Poporului. Hârtia a ajuns pe biroul presedintelui CJ Vaslui si nu s-a mai miscat de acolo!
Cu douã zile în urmã, pe unul din faxurile Consiliului Judetean a sosit un document-surprizã, care ar putea constitui subiectul unui dosar penal pentru unul din consilierii judeteni în functie. Mai exact, documentul cu pricina arãta cã noua conducere a PP-DD de la Vaslui l-a reprimit în partid pe Viorel Istrate, cel care a fost exclus înainte de alegerile locale pentru trãdare si colaborare cu organizatia PSD. Nu stim cine a semnat documentul, cert este cã hârtia în cauzã a fost datã direct presedintelui Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, si… acolo a rãmas, fãrã sã urmeze traseul certificat de astfel de documente. Cel mai probabil, hârtia este un fals, elaborat în “laboratoarele” lui Istrate, care vrea sã rãmânã consilier judetean, cu acordul ilegal al consilierilor din USL, care încalcã legea fãrã nicio grijã cã ar putea fi trasi la rãspundere. De ce hârtia prin care Istrate este reprimit în PP-DD nu a ajuns la compartimentul juridic? Nu stim, însã se poate specula cã seful CJ Vaslui îl acoperã pe Istrate, din motive doar de ei stiute. Cã hârtia a ajuns pe biroul presedintelui Consiliului Judetean ne-a confirmat chiar secretarul general al judetului, ieri dupã-amiazã. “Da, a venit o hârtie, am citit-o si eu. E adevãrat, scria cã dl. Istrate a fost reprimit în PP-DD, însã nu stiu cine a semnat-o, nu am vãzut. E la dl. presedinte în birou hârtia”, a spus Gheorghe Stoica.
Dumitru Buzatu: “Dl. Istrate rãmâne consilier judetean, nu mã intereseazã hârtiile lor!”
Desi cei din PP-DD sunt revoltati de atitudinea consilierilor PSD si PNL din Consiliul Judetean si cer ca urmãtorul de pe listã, Mihai Petrov, sã fie validat în locul lui Istrate, “dictatura” USL de la Vaslui îsi spune cuvântul, la fel cum se întâmplã si în Parlamentul României. Practic, consilierii judeteni USL refuzã sã aplice legea si sã constate cã Istrate nu mai are ce cãuta în Consiliul Judetean, fiind exclus din Partidul Poporului. Vasile Puf, “presedintele albinelor”, cum îi spun colegii din PSD, este cel care a cerut ca Istrate sã rãmânã în CJ. În mod ciudat, si juristii Prefecturii închid ochii în fata acestor încãlcãri ale legii, semn cã USL-ului nu-i pasã de lege. Prefectura ar fi trebuit sã spunã cã hotãrârea prin care Istrate este validat si, mai apoi, mentinut în Consiliul Judetean este ilegalã, însã Renga nu vrea sã-si supere colegii din Uniunea Social-Liberalã, asa cã tace mâlc. Ieri, am contactat o parte din conducerea PP-DD. “Istrate nu mai este în partid. Nu stiu cine i-a dat acel document, dar la noi nu a fost reprimit. Vom face scandal, trebuie sã fie validat. Ce îl intereseazã pe dl. Buzatu cã Istrate a dat în judecatã partidul si-l mentine în functie? E problema noastrã, nu a lui, el încalcã legea pentru cã-l mentine în functia de consilier judetean. Dacã nu-l vor valida pe dl. Petrov, cel care urmeazã pe lista noastrã, vom da în judecatã Consiliul Judetean”, amenintã conducerea PP-DD. În ceea ce priveste hârtia pe care presedintele Consiliului Judetean o tine pe birou, cei din PP-DD sunt convinsi cã e un fals si cei care au emis-o riscã sã facã puscãrie, dacã hârtia va fi scoasã la luminã. “Eu nu am nicio treabã cu nimeni. Dl. Istrate a fost exclus înainte de alegerile locale, Biroul Electoral Central l-a validat, nu e treaba mea, dânsul rãmâne patru ani consilier judetean, nu mã intereseazã câte hârtii îmi mai trimit de la Partidul Poporului. Nu mai tin minte sã fi primit o hârtie cã a fost reprimit în PP, nu stiu, posibil sã fie la birou, eu primesc multe hârtii pe zi. Nu mã intereseazã scandalurile lor, totul se face legal”, a spus presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
Reintrã în scenã Gabriel Huides!
În mod ciudat, acel document secret din biroul presedintelui Consiliului Judetean vine într-o perioadã de scandaluri în organizatia PP-DD, scandaluri create de fostul adjunct al lui Istrate, fostul primvicepresedinte Gabriel Huides. Desi a fost exclus din Partidul Poporului, Huides a încercat sã provoace membrii PP-DD la o rãscoalã împotriva conducerii centrale si locale, la finele sãptãmânii trecute. Gabriel Huides, care este si sotul directoarei compartimentului Juridic din CJ Vaslui, a fortat nota si a convocat la Vaslui liderii de organizatii locale, spunându-le cã Dan Diaconescu si presedintele executiv al partidului vor veni la sedintã. Minciuna are picioare scurte si a fost auzitã la Bucuresti, iar Huides a fost amenintat cu procesele, dacã va convoca o astfel de adunare ilegalã. Pânã la urmã, sedinta nu a mai avut loc, desi este mai mult decât evident cã Huides si Istrate au pus la cale o afacere penalã, care se va termina urât pentru cei doi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu