Minori spulberati de un sofer beat!

Barlad Online

Douã minore, ambele în vârstã de 14 ani, dar si un bãiat de 20 de ani, au ajuns ieri-noapte, în stare gravã la spitalul din Husi, dupã ce un consãtean, care s-a urcat bãut la volan, a scãpat masina de sub control si le-a lovit în plin. Soferul, în vârstã de 22 de ani, speriat de cele întâmplate, a fugit, pe moment, de la locul accidentului, dar s-a întors înapoi, în scurt timp. Cele douã fete au fost trimise de urgentã la un spital din Iasi.
Andrei, tânãrul de 22 de ani, victimã si el a accidentului, a fost operat de medicii huseni, iar în prezent starea sa este bunã. Bãiatul a povestit cã totul s-a întâmplat în jurul orei 1, noaptea. “Eu, cu Cristina si Alexandra, stãteam de vorbã, pe un podet din marginea drumului. Alti bãieti si fete cu care eram, erau pe partea cealaltã. Chiar ne pregãteam de plecare, fiecare pe la casa lui. Eu am apucat sã mã uit un pic spre masina care venea pe drum si mi-am dat seama, într-o fractiune de secundã, cã va veni direct spre noi, de aceea am apucat sã mã feresc putin. Fetele însã nu au mai avut timp si le-a luat din plin. El a plecat mai departe cu masina, dar a venit înapoi, dupã câteva minute”, a spus Andrei. În urma impactului, cele douã copile au suferit leziuni grave. “Una dintre fete a avut o fracturã de bazin si o contuzie forte genunchi, iar celalaltã fractură coapsă dreapta şi fractură gambă inferioară stânga. Starea lor a impus trimiterea la Iasi. În privinta bãiatului, el a fost operat, avea plagă deschisă cu sângerare contuzie picior drept. În prezent, starea lui este bunã. Va avea nevoie de mãcar douã sãptãmâni de recuperare”, a spus chirurgul Wassouf Emad, cel care a fost de gardã, atunci când Ambulanta a adus victimele la spital.
A plecat de la locul accidentului!
Martorii si Politia sustin cã soferul nu ar fi oprit masina, imediat dupã impact. “În timp ce soferul (Chirica Ovidiu, 22 ani, n.r.), din satul Chersăcosu, comuna Stănileşti, posesor al permisului de conducere, categoria B din anul 2009, conducea un autoturism pe drumul comunal Chersăcosu – Stănileşti, din cauza neatenţiei în conducere, dar şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a accidentat 3 persoane – două minore, ambele în vârstă de 14 ani, din satul Chersăcosu, comuna Stănileşti – şi un tânăr, de 20 ani, din satul Valea Grecului, comuna Duda-Epureni, care se aflau pe marginea părţii carosabile, pe un podeţ. După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul accidentului, revenind după aproximativ o oră. Chirica Ovidiu a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat inspectorul Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt al IJP Vaslui.
“Pãcat de el, pentru cã e un bãiat linistit si muncitor”!
GHINION În ciuda celor întâmplate, sãtenii din Chersãcosu spun despre Ovidiu, autorul accidentului, cã este un bãiat cuminte si muncitor. “E un bãiat tare linistit. Munceste, provine dintr-o familie serioasã si e pãcat cã s-a întâmplat asa ceva, sã dea cu masina peste copiii aceia. Acum, dacã a bãut un pahar de vin, sã stiti cã nu îI stã în fire. Îl cunoastem de mic copil. E pãcat de el, dacã va avea urmãrile despre care se tot vorbeste. Joacã fotbal cu ochipa satului, îsi vede de treabã, e respectuos. Niciodatã nu a fãcut probleme, are pãrinti muncitori, care se ocupã de copii, nu îi lasã de capul lor. E pãcat cã s-a întâmplat una ca asta. Ceasul rãu! Sperãm ca fetele accidentate sã se facã bine, cã nimãnui nu-i pare bine de un asemenea necaz”, au spus sãtenii din Chersãcosu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu