Nebunie totalã la Murgeni!

Barlad Online

Fostul primar al orasului Murgeni nu se potoleste. Dupã ce a pierdut “la mustatã”, la doar câteva voturi, functia de primar, în favoarea unui candidat al PP-DD, Jenicã Panica vrea neapãrat sã rãmânã în administratia publicã localã, probabil pentru a-si continua afacerile începute. Pentru asta, a exclus din partid un consilier, care nu i-a acordat votul decisiv luna trecutã, si a încercat sã deturneze lucrãrile sedintei de consiliu local de ieri, joi, 26 iulie, doar-doar îi va putea determina pe ceilalti consilieri locali sã realeagã viceprimarul orasului, normal, pe propria persoanã.
Acum o lunã, la sedinta Consiliului Local Murgeni, când a fost ales viceprimarul, în persoana colegului de aliantã, PSD-istul Mihai Bors, a fost trãdat chiar de unul dintre proprii consilieri PNL, inginerul Alexandru Ilas, care nu l-a votat pentru functia pe care o dorea. Drept urmare, Panica a convocat o sedintã-fulger a organizatiei locale a PNL, a cãrei presedinte este, si la exclus din partid pe trãdãtor. Folosindu-se de excluderea lui Ilas, si de o prevedere din statutul PNL care spune cã, în caz de excludere sau suspendare, respectivul membru este retras din toate functiile sau demnitãtile publice, fostul primar a încercat sã introducã pe ordinea de zi a sedintei de ieri, joi, 26 iulie, retragerea calitãtii de consilier lui Ilas si înlocuirea acestuia cu urmãtorul pe listã, Sorin Zaharia. Pasul urmãtor ar fi fost, cel mai probabil, cererea de suspendare a noului viceprimar ales, Mihai Bors, si alegerea unui nou viceprimar, în persoana lui… Jenicã Panica. Aproape o orã, consilierul UNPR Eugen Plãcintã, portavocea lui Panica, a încercat prin toate mijloacele, inclusiv prin amenintãri cu datul în judecatã, ba nerecunoasterea procesului verbal încheiat la sedinta din iunie, când a fost ales viceprimarul, ba introducerea de urgentã pe ordinea de zi a sedintei de ieri a unui punct suplimentar prin care se valida înlocuirea lui Ilas cu Zaharia. De mai multe ori, consilierul Plãcintã a fost amenintat cu excluderea de la lucrãrile sedintei, dat fiind cã acesta nu lãsa nicicum sã se treacã la desfãsurarea normalã a sedintei, vociferând si fãcând diverse acuze gratuite la adresa tuturor celorlalti participanti. Pânã la urmã, chestiunea a fost transatã prin vot, propunerea de introducere pe ordinea de zi a excluderii consilierului Ilas neîntrunind cvorumul, cu toatã zbaterea consilierilor liberali. A fost remizã, voturile fiind sapte la sapte, consilierul în cauzã neavând drept de vot, respectiv liberalii si aliatii lor de conjuncturã, pe de o parte, si PSD si PP-DD, de cealaltã parte. Drept pentru care a rãmas cã toatã chestiunea respectivã sã fie discutatã la urmãtoarea sedintã de consiliu local, dacã va mai fi cazul. Chiar si dupã aceea, lucrurile nu s-au potolit, orice proiect de hotãrâre fiind descusut si întors de pe o parte pe alta, fie de UNPR-istul Plãcintã, fie de consilierii liberali.
Grabã mare pentru Jenicã Panica
Din pãcate pentru liberali, excluderea din partid a consilierului care nu s-a conformat dorintei fostului primar s-a fãcut prea târziu pentru a se depune actele în termenul legal, de minim 5 zile, si a se introduce un proiect de hotãrâre pe ordinea de zi a sedintei de ieri a CL Murgeni. Din aceastã cauzã a fost întreaga tevaturã, pentru ca nu cumva, pânã la sedinta a CL Murgeni de la sfârsitul lunii viitoare, cineva, poate din organizatia judeteanã, sã se rãzgândeascã, si sã anuleze excluderea din partid a consilierului Ilas, rãpindu-i astfel fostului primar șansa de a ajunge vice. Interesant este faptul cã Eugen Plãcintã, care acum se zbate cel mai mult pentru fostul primar, a fost viceprimar, pânã acum un an, si a fost dat afarã de Jenicã Panica pentru… incompetentã! Cert este cã, acum la Murgeni, alianta USL s-a cam rupt, PNL si PSD, care, de altfel, au candidat pe liste separate, având, se pare, interese locale diferite, care primeazã interesului aliantei. A fost o primã ciocnire, dar, în mod sigur nu si ultima, între colegii de aliantã, fiecare dintre consilieri nevrând sã cedeze deloc, indiferent de problema dezbãtutã! Astfel, o sedintã care se dorea obisnuitã, si care avea ca temã probleme presante ale orasului, inclusiv adoptarea bugetului pentru al doilea semestru al acestui an, a ajuns în bunã parte un circ ieftin, presãrat cu acuzatii gratuite si fãrã noimã, doar pentru cã Jenicã Panica a încercat sã ajungã mãcar numãrul doi în primãrie, dacã, la alegerile locale, nu a reusit sã-si adjudece un nou fotoliu de primar. Cert este cã, la Murgeni, se anuntã un mandat de patru ani interesant, mai ales cã cei 15 consilieri provin din nu mai putin de sase formatiuni politice diferite, astfel cã este posibil ca, la fiecare sedintã de consiliu local, aliantele care sã dea majoritatea sã fie cu totul altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu