Nu Europa dă afară România, România dă afară Europa

Barlad Online


Mesajul liderilor europeni către România a fost fără echivoc. O uşă trântită în nas cuplului de pucişti Ponta-Antonescu.
Populari, socialişti şi liberali au transmis acelaşi semnal fie prin viu grai, fie în scris, cu ocazia raportului MCV: dacă nu vă reveniţi, vă vedeţi de drumul vostru!
În faţa acestei sentinţe, neobişnuit de dură pentru o Europă care obişnuia să se poarte cu mănuşi în faţa membrilor recalcitranţi, guvernul de la Bucureşti şi preşedintele instalat ilegitim aleg să se burzuluiască la Merkel şi Barroso.
Unii ar zice că a fost un răspuns neaşteptat. Eu aş întreba, totuşi, ce răspuns aţi fi aşteptat de la nişte pucişti?

Puciştii caută întotdeauna legitimitate. Dacă în afară nu o găsesc, încearcă să şi-o construiască în interior.
Căutând sprijin popular pentru lovitura de stat, ei au nevoie să explice românilor de ce prietenii de până mai ieri ai României le-au trântit uşa în nas.
Sper că nu v-aţi fi aşteptat că Ponta şi Antonescu să spună adevărul: noi suntem precum Che şi Fidel, iar Merkel şi Barroso nu pot sta la masă cu revoluţionari sângeroşi.

N-am auzit niciun pucist din lumea asta să recunoască, după ce a intrat cu tancurile în instituţiile puterii şi a ocupat poziţii: suntem nişte pucişti şi lumea bună nu stă de vorbă cu noi.
Mai întâi au lansat teoria "trădătorilor Băsescu şi Macovei" care i-au dezinformat pe prietenii noştri de la vest. Cam şubredă explicaţie. Cu aşa ceva nu poţi să strângi în jurul tău mai mult de două babe şi trei beţivi care să urle: "Trăiască revoluţia! Jos tiranii!"
Şi atunci grupul de pucişti a scos la înaintare un mesaj mult mai limpede: "la urma urmei, ştiţi ceva, nu Europa ne-a dat pe noi afară, noi am dat afară Europa". Merkel a fost de acord cu Băsescu să taie salariile, deci Merkel v-a tăiat salariile. Să o demitem pe Merkel.
Şi Barroso ăsta cine se crede să ne tragă pe noi de urechi? Jos cu Barroso!
Aşa au apărut mesaje explicite de genul celui zărit pe o pancardă la mitingul USL de la Iaşi: "UE, CE, BARROSO, PPE, SHUT UP, REFERENDUMUL DECIDE, UNDERSTAND?"

Nu cred că amărâtul care purta panoul mâzgălise cu mâna lui acel text inept. Cu atât mai puţin cred că înţelegea că poartă un mesaj care în esenţă spunea: "M-am săturat de subvenţiile voastre. Luaţi-le înapoi!"
Pesemne că vreun primar turmentat sau secretarul de la primărie, frustraţi că de
câte ori au vrut să bage mâna în fondurile europene au fost loviţi peste degete, i-au pus bietului român în cârcă panoul care scuipă cu sete spre vest.

La fel cum primarul USL de la Orşova, enervat de prea multă democraţie şi prea puţin furat, a aruncat în Dunăre flacăra democraţiei purtată de câţiva tineri prin ţară ca să nu uite românii pentru ce au luptat în decembrie 1989.

Totuşi, decizia nu a fost luată încă. Pe 29 iulie românii sunt cei care vor decide dacă dau Europa şi democraţia afară din România. Puciştii se pare că au hotărât deja asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu