Patru rãniti, dintre care doi grav, dupã ce un BMW a cãzut de pe un dig

Barlad Online

Patru persoane, printre care si o fetitã de 11 ani, au ajuns, asearã, la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad dupã ce masina în care se aflau, un BMW, s-a rãsturnat de pe un dig. În starea cea mai gravã se aflau fetita, care s-a ales cu o fracturã de craniu si posibil si ceva leziuni interne, si bunica ei, care avea mai multe coaste rupte, fracturã de mandibulã, clavicula dislocatã.
Accidentul s-a produs ieri dupã-amiazã, putin înainte de ora 16.00, în timp ce masina în care se aflau cei patru se deplasa pe un dig de protectie al Prutului. “Apelul 112 a fost primit la ora 15.50. Un autoturism marca BMW care circula pe un dig de protectie al râului Prut, de pe raza comunei Fãlciu, a derapat la un moment dat si s-a rãsturnat la baza digului. Din accident au rezultat patru victime. Este vorba de conducãtorul auto (55 de ani) si sotia acestuia (57 de ani), din Fãlciu, nepoata lor (11 ani), din Ruginoasa, judetul Iasi, si un tânãr (28 de ani), din judetul Galati”, ne-a spus inspector principal Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.
Potrivit acesteia, cel mai probabil, faptul cã acea portiune de dig este prea îngustã în combinatie cu neatentia soferului ce a manevrat autoturismul au dus la rãsturnarea masinii si la accidentarea ocupantilor. Din fericire, viata niciuneia dintre victime nu a fost pusã în pericol, însã a fost nevoie de interventia a trei ambulante pentru a acorda primul ajutor rãnitilor.
“Am fost solicitati sã intervenim la Fãlciu, într-un accident din care au rezultat patru victime, printre care si un copil. Toate victimele se aflau în aceeasi masinã. La caz au plecat douã ambulante de la Bârlad si una de la Murgeni si abia la ora 19.00 a fost finalizatã interventia”, ne-a spus Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulantã al Judetului Vaslui.
Echipajele de pe ambulante au acordat primele îngrijiri victimelor chiar la fata locului si abia dupã aproape o orã si jumãtate i-au transportat pe cei patru rãniti la Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” Bârlad. Aici, medicii de gardã la Compartimentul de Primire Urgente le-au evaluat starea si i-au supus mai multor investigatii de specialitate. Cele mai grave leziuni le-au suferit copila de 11 ani si bunica acesteia. Fetita a fost diagnosticatã cu “traumatism cranio-cerebral, observatie fracturã de os parietal cu înfundare, abdomen rigid”, iar femeia de 55 de ani cu “multiple fracturi costale, clavicula dislocatã, fracturã mandibulã, traumatism coloanã cervicalã si traumatism toracic”. Cât despre ceilalti doi ocupanti ai masinii, soferul avea doar câteva contuzii, iar bãrbatul de 28 de ani contuzie de coloanã cervicalã. La închiderea editiei, medicii trebuiau sã decidã dacã fetita sau si bunica ei urmau sã fie transferate la o clinicã din Iasi, pentru investigatii si îngrijiri de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu