Ponta: Îl somez pe Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile privind "lovitura de stat"

Barlad Online

Liderul USL, premierul Victor Ponta, l-a somat pe preşedintele suspendat Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind "lovitura de stat", spunând că există mijloace legale şi constituţionale pentru ca cetăţenii care au votat să fie apăraţi de abuzurile acestuia.
"Trebuie să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular. Îl avertizez public să nu mai ameninţe persoane, instituţii de stat, trusturi media şi pe românii care au votat la referendum", a spus Ponta.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni, că "aceia care au organizat lovitura de stat eşuată trebuie să răspundă în faţa instituţiilor statului", precizând că oricine poate fi tras la răspundere "când emite deliberativ acte normative care blochează activitatea instituţiilor".
Traian Băsescu a susţinut că "România a suferit pagube enorme investiţionale, financiare şi de imagine ca urmare a loviturii de stat".
El a mai declarat că vrea să fie chemat la Parchetul General cât încă nu are imunitate pentru a răspunde în legătură cu plângerea penală făcută la adresa sa privind folosirea expresiei "lovitură de stat".
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu