Protest amânat

Barlad Online

Marșul tăcerii împotriva gazelor de șist, programat la Bârlad pentru 28 iulie, se va desfășura în luna august.
Mișcarea de protest împotriva exploatării gazelor de șist care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 28 iulie, a fost amânată. Grupul de Inițiativă al Societății Civile (GISC) Bârlad, organizatorul acțiunii, a luat în calcul referendumul pentru demiterea președintelui României, de duminică, 29 iulie.
“Nu vrem să fim acuzați că facem jocurile unei anumite tabere politice, așa după cum se tot vehiculează, în mod eronat, în ultima vreme. Noi nu suntem altceva decât un grup de bârlădeni care au luat poziție față de pericolul pe care fracționarea hidraulică îl reprezintă pentru sănătatea noastră, a copiilor noștri și a mediului înconjurător. Ca să evităm orice neplăcere, am decis să amânăm marșul. Acțiunea se va derula până în data de 15 august, dar vom anunța din timp”, ne-a declarat protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, coordonatorul GISC Bârlad.
Pe 25 iulie, la Curtea de Apel București, a avut loc primul termen în procesul intentat de Asociația “România Dreaptă”, care cere sistarea explorării/exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice.
“Reprezentanții guvernului au făcut câteva întâmpinări, spunând, între altele, că plângerea ar fi tardivă. Noi am
solicitat termen pentru a avea timp să contracarăm această mișcare. Următorul termen a fost fixat pentru luna septembrie”, a mai spus preotul Lăiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu