Sanse la titularizare doar pentru 173 de cadre didactice

Barlad Online

Desi 724 de cadre didactice vor sustine concursul de titularizare de pe 2 august, putin peste 170 dintre ele vor avea efectiv sanse la un post pe termen nelimitat. Si asta întrucât, la nivelul judetului Vaslui, numai 173 de catedre titularizabile sunt disponibile pentru aspirantii din acest an. Oricum, pentru ca respectivele posturi sã fie ocupate, este absolut obligatoriu ca aspirantii sã aibã cel putin 7.00, atât la proba oralã cât si la cea scrisã.
Dupã sustinerea probelor practice/ orale sau a inspectiilor speciale la clasã, din cei circa 850 de candidati înscrisi în judetul Vaslui, doar 724 s-au calificat si la proba scrisã a examenului de titularizare. Adicã au luat cel putin nota 5.00 la proba oralã/inspectia specialã la clasã, conditie esentialã impusã în metodologie pentru a putea participa si la proba scrisã, de pe 2 august. Însã, pentru o sansã realã la una din catedrele titularizabile din judet, aspirantii trebuie sã aibã mãcar nota 7.00. În caz contrar, candidatii se pot prezenta la proba scrisã, dar vor putea ocupa pe o perioadã determinatã (1 an) una din cele 1.242 de catedre (538 – complete si 704 – incomplete). Pentru acestia, sedintele publice de repartizare vor avea loc între 15 – 16 august. “La proba scrisã ce se va desfãsura pe data de 2 august, vor putea participa 724 de candidati. Este vorba numai despre profesori înscrisi care au obtinut cel putin nota 5.00 la probele orale/practice sau inspectiile speciale la clasã. Oricum, printre acestia se regãsesc si absolventi din promotia actualã, care s-ar putea sã nu ia licenta, asa cã nu vor putea participa la probã”, ne-a spus prof. Gheorghe Flueras, inspector scolar cu managementul resurselor umane. Proba scrisã va avea o pondere de 75% din media de repartizare. Ca si în cazul probei practice/inspectiei speciale la clasã, pentru a promova concursul, candidatii trebuie sã obtinã si la proba scrisã tot minimum 5.00. Însã, pentru a putea fi repartizat pe unul din cele 173 de posturi titularizabile din judet, este obligatoriu ca si la examenul scris sã primeascã cel putin 7.00. “Pânã la proba scrisã, absolven- tii din promotia 2012 trebuie sã se prezinte la centrele de concurs unde vor sustine examenul pentru a valida fisele de înscriere. Validarea se face pe baza actelor de identitate, prin semnãturã de cãtre candidati sau împuternicitii acestora, prin procurã notarialã în original, si este obligatorie”, a completat inspectorul Gheorghe Flueras. Sãptãmâna trecutã, candidatii si-au putut valida fisele de înscriere în intervalul 26-27 iulie, între orele 10.00-13.00, iar în aceastã sãptã- mânã, în intervalul 30-31 iulie, între orele 09.00-14.00.
Centre de examen în judetul Vaslui
Spre deosebire de anii trecuti, concursul de titularizare din 2012 are si o noutate absolutã. Acum, candidatii nu s-au mai înscris si nu vor mai sustine examenul numai în douã centre din judet, ci în 15 astfel de centre de concurs. În Vaslui, proba scrisã va fi sustinutã la Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu”, Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã, Colegiul Economic “Anghel Ruginã” si Liceul Teoretic “Emil Racovitã”. La Bârlad, concursul va fi organizat la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Clubul Sportiv Scolar, Grãdinita cu Program Prelungit nr. 2 “Raza de soare”, Grãdinita cu Program prelungit nr. 8 “Licurici”, si Grupul scolar tehnic “Petru Rares”. La Negresti si la Husi vor functiona câte un singur centru de examen, respectiv Grupul Scolar Industrial “Nicolae Iorga” Negresti si Colegiul National “Cuza-Vodã” Husi. Nu în ultimul rând, proba scrisã de pe 2 august se va desfãsura si la Scoala “Elena Cuza” Solesti, Scoala Bãcani, Scoala Pogana si Scoala Voinesti. Accesul în salã se va face între orele 08.00-09.00, numai pe baza actelor de identitate, iar concursul propriu-zis va începe la ora 10.00 si se va derula pe parcursul a patru ore. Rezultatele provizorii vor fi afisate pe 6 august, iar dupã rezolvarea eventualelor contestatii, pe 9 august se vor afisa cele finale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu